Bir gün umarım başınıza gelmez ama mülteciler için parayı koruyarak seyahat edebilmenin ne demek olduğunu o zaman anlarsınız. BTC sahibi iseniz sizinle birlikte istediğiniz yere taşırsınız. Fiat parayı bankanızdan çekemezsiniz yada altını.
Kaos ortamında kolay taşınabilirliğin kazanacağı önemi düşünürseniz dilediğinizde elinizdeki BTC'yi altın veya diğer metallerden çok daha hızlı ve normal fiyatının üzerinde bozarak nakit paraya çevirirsiniz.
BTC'yi her hangi bir fiziki doküman olmadan sadece 12 kelimeyi ezberleyerek, beyninizin içinde muhafaza ederek bile her yere taşıyabilirsiniz.
Hocam bu argümanlar yıllardır kullanılıyor. Ne özgürlüğü? Ne ucuzluğu? Ne güvenilirliği? Kim 12/24 kelimeyi ezberleyebiliyor? Kim bankalar olmadan
BTC i nakite çevirebiliyor? p2p demeyin sakın, hangimiz 600binlik
BTC yerine 700binlik
BTC alıyor. Mülteciyken yolda birine
BTC var onunla alışveriş yapalım deyin bakalım, ilk göreceğiniz namlunun ucu olur. Ha fiziki cüzdanınızdaki parayı vermişsiniz ha sanal cüzdanınızdaki
BTC yi. Demek istediğimi anlayamamışsınız ya da şatafatlı bir şatodan ya da odadan hiç çıkmıyorsunuz. Gerçek hayat o kadar kolay ve rahat olsaydı
BTC hiç olmazdı hayatımızda zaten.
Kredi çekerek BTC ve dolar alımının önüne geçilmesinin sebebi ile konumuzun zerre alakası yok.
Burayı hiç anlamamışsınız. Ufacık bir sorunda insanların
BTC almasının ne kadar zorlaştırıldığını söylemeye çalıştım. Hani
BTC nasıl özgürleştirecek/zenginleştirecek eğer onu kullanamıyorsanız?
Bitcoin'in sadece borsalarda al sat yapılan bir şey olmadığını anladığınızda konuyu tekrar tartışabiliriz.
Türkiye şartlarında öyle. Ben hayatımı Türkiye'de yaşıyorum ve
BTC 'in diğer yerlerde ne özgürlükler verdiği zerre kadar umurumda değil. Benim ülkemde bana ne yararı var o önemli benim için. Çünkü o zaman o yarar
BTC 'in değil o yerlerin sağladığı imkanların yararı oluyor. Türkiye'de dolarla maaş almakla yurtdışında dolarla maaş almanın sağladığı rahatlık gibi.
Bu dediklerim şu anki durum için geçerli. Buradan varolan devrime karşı olduğum anlaşılmasın. Ama unutulmaması gereken bir şey var:
BTC fiyatı arttıkça dünyada kaos ve gerilim artıyor ya da tam tersi; kaos ve gerilim arttıkça
BTC fiyatı artıyor. Bu iki argümanın da tamamen yanlış ya da tamamen doğru olmadığını düşünüyorum.