Kakve su uopce kazne tamo?
Znači imaš cijelu industriju odvjetnika koji se isključivo bave torrentiranjem, ISP je taj koji te cinka i može te ulovit na razno razne načine čim nešto nanjuši, ne samo za skidanje, već i za seedanje te "torrent streamanje".
Predložene kazne su od 500 do 1500 eur po mediju, ovisno tko je u igri, jel film, serija, dokumentarac, anime, glazba, video spot etc. Medij ne mora biti kompletno downloadan, svega desetak sekundi na konekciji je dovoljno da te ISP rega i cinka da si imao namjeru počiniti kazneno djelo. (kao da si htio zveknut dkbita, ali si ga uspio samo piknut vilicom u rebro, znači namjera da ga zvekneš je bila tu, ali to što si mu samo pogolicao rebra vrhom vilice ne znači da nisi kriv)
Odvjetnicki uredi su, po onome što sam skužio, podijeljeni na produkcijske/distribucijske kuće. e.g. Frommer Legal (koji su mene jebali) prezentira Disney, Universal, Paramount, Warner i još neke.
S time da ta predložena kazna nije kazna per se, već je više neki prijedlog odvjetnicke kuće. Tipa, e, imamo vilicu s kojom si htio zveknut dkbita, imamo dovoljno dokaza da ovo prebacimo na sud i napravimo pizdariju od toga, što ćemo dalje burki, hoćeš platit ili idemo tancat ispred sudca, di je šansa da mi dobijemo jako velika?
Znači pošto to sve još nije doneseno i zakucano u beton, možeš ulovit sebi svog odvjetnika, koji je pak specijaliziran za kontrirati toj ekipi (isto tako velika industrija) i onda te on savjetuje kako to riješiti.
Uz pomoć odvjetnika smo sastavili dopis sa cakom di sam izjavio da mogu ili odmah platit 300 eur i zatvaramo case, ili da mi podijeli 1500 eur na 5 eur mjesečno, prihvatili su 300 EUR

No to je bilo u situaciji di je ISP bio regan na moje ime, računalo regano na moje ime.
Drugi put sam živio u frendovom komplexu di je bilo nekoliko AirBnB apartmana, tamo se to rješavalo tako da bi njegov odvjetnik poslao "da je netko od gostiju to napravio i da se ništa ne može napravit", što su popušili prvih par puta, no onda su poslali zahtjev da se blokira torrentirani promet komplet iz centralne mreže.
Ugl, kompletna industrija.