AI'li, sinyalli botlara pek güvenemiyorum getiri açısından, ben daha çok riski az ya da risksiz botlar kullanıyorum. BitUniverse en bilinenlerinden birisi. Ben de kullanıyorum uzun zamandır. Garanti para için USDC/USDT, BUSD/USDT vs. gibi stablecoinler arası çiftleri arasında grid trading (değişik türleri var) yapabilirsiniz. Klasik grid tradingte bot belli bir aralığa emirleri yerleştiriyor. Fiyat yükselirse aşağıya alım emirleri, azalırsa yukarıya satış emirleri koyuyor. Stablecoin'ler arası getiri garanti olsa da volatilite düşük olduğu için kazanç yüksek olmayabiliyor ama en kötü yıllık %15 civarı bir getirisi olur. Geleneksel bankacılığa göre yüksek ama kripto dünyasındakiler için para değil
İnsanlar genel olarak volatilitesi yüksek çiftler arıyorlar, yani geniş aralıkta sık şekilde aşağı yukarı salınan çiftler. Mesela ben BNB/KCS'deyim. Bu çift ilk açıldığında getirisi iyiydi fakat başkaları da gelip likidite arttıkça volatilite azaldı. Ama ben yine ümitliyim, iki borsa arasındaki rekabet kızıştıkça volatilite artacaktır
İlginçtir en çok hit alan makalelerimden birisi bu konudaki olmuştu
İngilizce ama google translate iyi çeviriyordur diye tahmin ediyorum. Bakmak isterseniz burada:
https://www.publish0x.com/abduraman/to-bear-or-not-to-bear-that-is-bituniverse-grid-trading-bot-xwppw