Dostum bu 12 kelime çok önemli. Nasıl çaldılar? Nerede saklıyordun? 12 kelime kimdeyse cüzdanın sahibi odur. İnşallah çok paran yoktu.
çok fazla param vardı ve gitti 12500 usd bana yardımcı da olmuyor kimse büyük bir ihtimal aldığım coin den olabilir yada ceptelefonum daki notlar bölümünden almış olabilirler ama bunu yapan bilgisayar korsanları yani yakın çevremden biri değil.
Öncelikle geçmiş olsun.Üzüldüm durumunuza.Bunun olma ihtimali
•Ya tanıdığınız ve bu işten anlayan birisi sizin “Notlar” kısmına aldığınız o 12 Seed Words’ü ele geçirip boşaltmasıyla olmuş,
•Ya da instagram veya Facebook üzerinden veya az önce benim baktığım ve farkettiğim Google’a yazdığınız “Coinlist” yazısından sonra reklam alan fake/Pishing sitelerinden birine tıklamanız, daha sonra linke tıklayıp telefonunuza uzaktan bağlanmaları sonucunda yine “Notlar” kısmında yer alan Seed Words’un çalınması ile olan bir durum.
Başka ihtimal olabileceğini zannetmiyorum.
Burada daha önce üyelik açtınız mı veya konuları okudunuz mu bilmiyorum ancak biz burada defalarca uyarıyoruz arkadaşlarımızı.
İnternet bağlantısı olmayan güvenli bir teknolojik cihazda veya donanım cüzdanlarda yada unutmayacağınız paper walletlarda güvenle muhafazasını yapın, internete bağlı telefon, bilgisayar, tablet gibi cihazlarda özellikle ve özellikle “Notlar” kısmında özel bilgilerinizi muhafaza etmeyiniz diye.
Böyle saldırılar direkt sizin cihazınızın ellerine geçmesine ve uzaktan istedikleri şekilde kontrol etmelerine olanak sağlıyor.Geçmiş olsun.
Bu konuda Trust Wallet’in yapabileceği bir şeyin olacağını düşünmüyorum.Yine de siz bir e-mail ile şansınızı deneyin.
Bir daha sakın özel bilgilerinizi, Private Key’lerinizi, Seed Words’lerinizi böyle muhafaza etmeyiniz.
Bu arada dediğim gibi Coinlist yerine reklam alan isim benzeri başka bir site Google aramalarına en üstte çıkıyor.Fake sitelere dikkat edelim.Kötü niyetli insanlar çok fazla.Herkes “White Hat Hacker” değil !
Edit: İndirdiğiniz bir uygulamanın “Notlar” kısmına erişim isteyip istemediğini düşününüz, belki indirdiğiniz bir applikasyonda istenilen izinleri onaylamanız sonucunda da böyle bir mağduriyet yaşamış olabilirsiniz.Kriptovarlıklar ile ilgileniyorsanız, telefona çocuğunuz için indireceğiniz bir oyunu bile indirmeden önce istediği izinlere
dikkat ediniz!