Negro siyah, kara demek aslında yasaklı bir kelime değil. Amerika'da siyahilere karşı ırkçı söz olarak çıkan "nigger" köken olarak negrodan gelse de anlam ayrımı vardır. Aşağılayıcı söz negro değil ama yıllar geçtikçe sanki negro da kötü bir kelimeymiş gibi bir algı oluştu. Bu konudaki hassasiyeti anlıyorum ama kimsenin bu kelimeyi kötü niyetle kullandığını düşünmüyorum.
Eti'ye yıllardır bir baskı vardı onlar da bu yönde adım atmış. Burada niyet önemli, isimden rahatsız olan bir kişi bile varsa bu isim değişikliği sonrası rahatladıysa olumludur. Ayrıca bisküviyi de beğenirim üst düzey olmasa da ortalama bir tadı var.
“Negro” kelimesinin Türkiye’de olmasa da çoğu ülkede hakaret olarak algılandığı dönemlerdeyiz.Bisküvinin isim babası kim bilmiyorum ancak onun da hakaret anlamında kullanmadığına eminim.Kaldı ki Türkiye’de siyah tenli arkadaşlarımız, Suriye vatandaşı işe yaramaz güruhdan daha verimlidir.Saatini satar, beden işinde çalışır ve alınteriyle ekmeğini kazanır.Onlara belki de bilerek hakaret edecek en son ülkelerden birisiyiz.