Et yemek insan metabolizması için uygun bir beslenme şekli değildir. Etçil beslenen canlıların sindirim sistemi oldukça uzundur. Bu proteinin sindirilmesi için geçen zamanı canlıya verilmesini sağlamaktadır. Mesela Aslanların sindirim sistemi gibi. Fakat insanların sindirim sistemi kısadır. Etin sindirimi için yeterli uzunlukta değildir. Bu tarz beslenme eğilimi olan insanların sosyete hastalığı olan Kalın bağırsak kanserine yakalanma olasılıkları yüksektir. İnsanlar protein ihtiyacı için baklagillerden karşılamalıdır. Baklagiller, içerdiği ortalama yüzde 21 protein, yüzde 77 karışık karbonhidratlar ve çok az yağla dünyadaki diğer ürünlerden gram başına daha fazla besine sahip.
İnsan metabolizması otçul beslenmeye yöneliktir.
Balık ise haftada 100 gr kadar yeterli ve civaya ve diğer kimyasallara maruz kalmayan çeşitler tercih edilmelidir.
Şeker i de mutlaka azaltın yada direkt kullanımda hayatınızdan çıkartın.
Bir avuç çerez, yaklaşık 60 gram ağırlığında tüketin. Yiyecek ve uzun ömür üzerine yapılan bir araştırma, çerez yiyenlerin yemeyenlere oranla ortalama iki ila üç yıl daha uzun yaşadığını tespit etti.
Mümkünse sadece ekşi mayalı ekmek veya yüzde 100 tam buğday ekmeği tüketmeye çalışın. Ekşimaya nın hamurdaki işlevini özetle şöyle anlatayım. ekşimaya uzun sürede hamuru mayalar ve buda glutenin neredeyse tamamının parçalanmasına neden olur. Glutenin parçalanmış olması da ekmeğin bağırsaklardaki sindirim süresini kısaltır ve şişkinlik yapmaz.
meraklısına dikkat!! biraz şarap ve bol miktarda en az 10 bardak su tüketin.
işlenmiş gıdalardan kesinlikle uzakdurun.
bu paylaşımım için yararlandığım kaynak :https://www.indyturk.com/node/295861/sa%C4%9Flik/d%C3%BCnyan%C4%B1n-en-uzun-ya%C5%9Fayan-insanlar%C4%B1ndan-9-sa%C4%9Fl%C4%B1kl%C4%B1-ya%C5%9Fam-%C3%B6nerisi