Enflasyona karşı koruma sağladığı için genişleyecek.
bu gibi fikirler gelecekte büyük zararlar etmenize neden olabilir. kripto paraların enflasyon ile ne gibi ilgisi var ben hala anlayamadım.
Valla kabak tadı verdin ha 4 senedir bu forumdasın ve kripto paraların enflasyonla arasındaki ilişkiyi anlayamadım diyebiliyorsun hala.
Daha kaliteli içerikler bekliyoruz senden böyle olmuyor.
Kripto paralar enflasyondan daha fazla getiri sağladığı doğru enflasyon olduguna inanıyorsanız tabi. 2011 de 100 dolar üstünde olan petrol şuan 80 dolar ama enflasyon var yersen.
Ayrıca enflasyondan korunmak için daha geniş düşünmek gerekiyor.
Birincisi kripto paraların enflasyon üzerinde hiç bir etkisi yok çünkü ne mal ne de hizmet üretiyorlar tamamen spekülasyona dayalı ilerleyen sanal yatırım araçları. Eğer bitcoin petrol gibi doğrudan reel üretime etki etseydi o zaman enflasyona etki eder derdik. Ama enflasyon ile alakaları yok. Bitcoin fiyatı arttığında benzinlikten daha pahalı mazot almayacağız yani.
İkincisi kripto paraların gelecekte de sürekli artacağının garantisi yok. Deflasyonist baskının yoğun olduğu dönemlerde ortaya çıkmış ve getirileri artan yatırımcı sayısına bağlı olarak artmıştır. 2011 den bu yana yaşanan deflasyonist süreç emtia fiyatlarını bastırmış borsalar ve spekülatif araçların primlenmesinin yolunu açmıştır bu da bir yandan altın petrol buğday gibi emtia fiyatlarının yatay borsa ve kripto paraların daha fazla primlenmesine yol açmıştır.
Üçüncüsü
dünyada deflasyonist sürecin yavaştan sona gelindiginin sinyalleri geliyor. Bu da borsalar ve kripto paralar gibi risk içeren ürünlerin gelecek yıllarda daha zorlu süreçler yaşayacağı anlamına geliyor. Yani enflasyon arttığında kripto para alıp korunduğunu sananlar şok etkisi yaşayabilir.
Özetle; 2008-2030 arası deflasyon 2030-2050 arası enflasyon dönemi yaşanacağını düşünüyorum.
Ve enflasyon dönemlerinde kripto paralar değil emtialar ön planda olacagını düşünüyorum.
Yani kripto paralar enflasyondan koruyor hikayesi tamamen uydurulmuş, şuan enflasyon yok ki korusun
enflasyon olmayan ortamda enflasyondan nasıl koruyacak ? Buraya 10 tane emtia yazarım hepsi 10 sene önceki seviyesinden çok daha düşük fiyatlara alıcı bulamıyor. Mesela buğday daha 2008 zirvesinden uzakta petrol 10 yıl onceki seviyelerinde değil. Altın düşük, Platin 90 li yillardaki seviyelerinde hangi enflasyon ? Nikel keza öyle bir tek bakır atak yaptı o da daha ath yapmış değil uranyum çökmüş doğalgaz 2008 zirvesinden çok uzakta enflasyon neye göre enflasyon kime göre enflasyon ? Enflasyon görmemiş nesiliz biz. Enflasyon borsa enflasyonundan bahsediyorlarsa onu iliklerimize kadar yaşıyoruz her yıl neredeyse hisse senetleri ikiye katlıyor.
Enflasyon nedir öğrenmek için 1965-1982 arasını iyi incelemenizi tavsiye ederim. Gaz kuyrukları petrol fiyatları artan gıda fiyatları soğuk savaş, üçüncü dünya savaşı riski ve krizler. Enflasyon nedir ne değildir o dönemde yaşayanlar bilir.
Biz gençler bu dünyanın en güzel zamanını yaşıyoruz ve kaymağını yiyoruz. Ne enflasyon ne kıtlık gördük umarım hep böyle devam eder ne diyeyim.
Son olarak; bitcoin kendi hikayesini tamamlandı artık son bir hikaye kaldı o da enflasyon hikayesi. Muhtemelen onun primlenmesini yasayacak ama bunun temeli yok yine de her yükselişe bir hikaye uydurulur
.
Kısa vadede biraz anlaşılmaz gibi duruyor ama uzun vadeli yatırımcı için her şey ortada.
--
Neyse arkadaslar herkesin doğruları kendine diyorum
hepinize bol kazançlar.