Kripto piyasası Telegram'dan döndüğü için artık dolandırıcılık mevzuları da burada patlama yaptı. Herhangi bir borsa ya da coin grubuna bir şey yazdığınız anda hemen bir kadın profili üzerinden mesaj geliyor. Geçen senelerde de vardı bu ama son aylarda epey bi arttı. Çoğunlukla BTC ve ETH için günlük getiri vaadiyle geliyorlar. Linke tıklayıp üye olun, vs... O siteye sadece girmek bile başlıbaşına bir tehlike zaten. Bir de üyelik açıp para yatırıcan da getirisini beklicen! Bu da yenir mi deriz ama buna düşenler de çok var. Adamlar botlarla günde binlerce kişiye mesaj atıyorlar belki, içlerinden 5 kişi dönse karda sayıyorlar kendilerini şerefsizler!
Geçenlerde de otomatik video indirmeleriyle ilgili bir güvenlik riski paylaşılmıştı. Ben o kısmı manuele aldım şimdilik.
Bende öyle bir şey duydum sanki otomatik indirmeye virüs ayarlayıp gruplarda bunu paylaşıyorlarmış bende otomatik ayarları manuel yapıp öyle kullanmaya devam etmiştim ancak telegram ile fazla uğraşım olmadığı için sildim diğer uygulamalar ile devam ediyorum. Nedense bana ilk günden beri fazla güven vermemişti.