merhabalar geçen bir konu da arkadaşlarımızın Gate.io çekim işlerin de yaşadıkları sorunlara binaen bu konuyu hazırlıyorum.
malumunuzdur ki gate.io çekim işlemlerin de biraz ıstırap oluyor, komisyon ücretleri çok değişkenlik gösteriyor eğer yeni iseniz ve kripto paranızı cüzdana veya başka borsaya çekecekseniz bu konu size yardımcı olacaktır.
belki de aşağıda ki listede olmayıp da daha düşük ve komisyon isteyen bir coin de olabilir hepsine bakmak malumunuzdur çok zahmetli. ilk 25 de bulunan coinleri baz alarak hazırladığım bu liste de en düşük fee ücretini bulup çekiminizi gerçekleştirebilirsiniz. belirtmek isterim ki bu komisyon ücretleri de nedenini bilmediğim bir şekil de bazen değişiyor sabit değiller bir kaç defa çekim yaparken 1 istediği çekim ücretini on dakika sonra 5 isteyebiliyor anlam veremediğim bir durum.
https://withdrawalfees.com/ adında bir site mevcut hangi borsa ne kadar fee alıyor bunu görebilirsiniz bunu sadece gate io değil onun haricinde birçok borsayıda kontrol edebilirsiniz. NOT: Komisyon ücretleri gönderim ağı seçimine dikkat ediniz.
liste 5-04-2022 tarihli güncel fiyatlarla hazırlanmıştır.
- Bitcoin 0.00014 -- 6.5 dolar network BSC/bep20
- Ethereum 0.00085 -- 2.99 dolar
- Tether USD Ücretsiz transfer network TRC20
- BNB 0.0045 -- 2 dolar
- USD Coin 2 dolar
- Solana 0.038 -- 5 dolar
- Terra 0.043 -- 5 dolar
- Cardano 1.6 -- 2 dolar
- XRP 2.4 2 dolar
- Avalanche 0.021 -- 2dolar
- Polkadot 0.1 -- 2.30 dolar
- Dogecoin 20 -- 3 dolar
- Binance USD 6.5 dolar
- Shiba Inu 2.000.000 -- 53 dolar
edit: biraz önce baktığım da 2m olan komisyon ücreti 5 dakika sonra kontrol ederken 1m e düştü :/ bahsettiğim tam olarak da buydu sabit değiller bi dalavere var malesef... hepsini tek tek komisyonları kontrol ederek hazırladım, neye istinaden böyle olduğunu hala çözemedim lütfen çekim yaparken iyice kontrol ediniz..TETHER çekimlerin de TRC20 ağı 0 komisyon ücreti - benim gibi bir çok coine 5, 10 dolar atıp uzun vade bekleyen arkadaşlar coini çekmek istediğiniz de astronomik rakamlarla karşılaşabilirsiniz.
örnegin elimde ASS finance ait 628.843.826 milyon coin var mebla çok ama çekim ücreti olarak yaklaşık 5.262.874.382 milyar istiyor şaka gibi
şimdi bu coin çok düştü normal diye bilirsiniz.
bir diger örnek ise UFO 1.5 milyon adet kadar var yaklaşık 17 dolar çekim ücreti 2.6 milyon 28 dolar edit: 4,9 milyon oldu
bu şekil de olan 15 coine sahibim bir ara cüzdana çekmek istedigim de hepsi için astronomik rakamlar istedi
Bir NOT Daha : maalesef komisyon ücretleri sürekli değişiyor baktığım da istediği komisyonu 10 dakika sonra başka gösteriyor değişen hiç bir şey yok aynı ağ aynı coin