Borcunu bir şekilde bitirdiğine sevindim gerçekten çekilecek strees değil ama sen hala kendine stres arıyorsun gibi görünüyor anlattıklarından. Biraz kendine ayırmalısın zamanını belki de hiç keşfetmediğin bir hobi edinirsin, farklı ugraşlar edinmek insanın stres seviyesini oldukça azatıyor. Hem de bu döngünün içerisinden biraz ayrılmış olursun. Mental anlamda ne kadar rahat olursan hem de mevcut sermayeni o kadar iyi yönetirsin kolay gelsin
hocammmm, olayı çözmüşsün tebrikler ama bişeyler yapmam gerekiyor
yani burayı seviyorum, yazmak iyi geliyor gibi, para kazandırmıyor gerçi ve bi açıdan da stres kaynağı bir ortam var. forum, aynı ülkenin durumunun ufak bir versiyonu...yoruyorlar insanı
Mutluluk parayla sağlanmıyor ama kimse de daha fazla paraya hayır diyemez. Birikimlerim çoğalınca gezi turlarına katılıyorum, azalınca kitap okumayı seçiyorum. Dar bir rutinim var.
Birikimlerime göre hobiye sahip oluyorum. Her ikisini yaparken de kendimi mutlu hissediyorum.
hatırı sayılır bir servetim olsa sanırım ben de tek yönlü bir bilet alırdım yurtdışına
Borcu bitirmeye çalışmak beyhude bir çabadır. Borcu yöneteceksin. İçinde bulunduğumuz dönemde tl borçlanma parayı güzel harcama demektir. Yarın alacağın ürünler yükselirken senin borcun küçülür. Peşin almak yada uzun vadeli borcu kapatmak satıcının işine yarar. Para kazanmak bir sanattır. Harcamak daha büyük bir sanattır. Harcamayı bilmeyenler biriktirip zengin göçerler bu dünyadan. Mirasçısı çok olur. Ona göre yaşayın.
Üstad harika yazmışsın, yaşam koçu gibi yön göstermişsin.
tl borçlanmaktan korkmayın sözünü yıllardır ben de söylerim çevreme
Harcamayı bilmeyenler biriktirip zengin göçerler bu dünyadan. Mirasçısı çok olur. Ona göre yaşayın.
buna da aynen katılıyorum, yimiyenin malını yirler
Kredili yaşamayı alışkanlık haline getirdik artık. Bende de var o kredilerden. Bazen maaş yatınca bir anda sağa sola harcayıp ekside kaldığım dönemde oldu. Çok şükür en azından şu an ekside değilim ancak kredinin daha çok süresi var. Kredisiz de bir yatırım olmuyor. Ancak krediyi borç kapatmak yerine bundan sonra ev veya araba alırken çekmeyi düşünün bence. En azından elinizde bir mülk olur. Eğer imkan varsa ev alırsanız daha iyi olur tabi.
aşırı pahalı hocam evler, gerçi kiralar da pahalı. Karavan alıp orda yaşamayı bile düşünüyorum arada sırada ama onun da iyisi lazım o da para!
şimdilik ayarlayabilirsem bir araba almak fikri var kafamda...hem neşe olur hem gezintiye çıkmak iyi gelebilir, mazut alabilirsek tabi