Bitcoin'e balon diyenler bitmedi. Alman bankasının araştırması da balon demiş fiyatına. Ucuzdan alamayanlar Bitcoin'e balon demeyi seviyor. Eskiden gizlice teknolojisine balon diyorlardı. Artık ucuzdan alamadıklarını itiraf edermişcesine fiyatına balon demişler. Teknoloji üretmektense teknolojiyi karalayanları anlamıyorum. Teknolojik gelişmelere adapte olmak yerine balon diyorlar.
Ankette bitcoin için balon denmemiş fiyatının balonlaşmasından bahsedilmiş. Dönem dönem yaşanabilen +%50 düşüşleri düşündüğümüzde fiyatın dönemsel olarak balonlaştığını söyleyebiliriz. Fiyat bir ATH noktasına ulaştığında ilgi patlaması yaşanıyor ve bu fiyatı ister istemez balonlaştırıyor. Çünkü aynı ilgi patlamasının sonsuza kadar sürmesi mümkün değil.
Önemli olan her ilgi patlamasında çok daha geniş bir kitle
BTC hakkında bir şeyler öğreniyor. Ekosisteme trader olarak başlasalar bile zamanla ne olduğunu öğreniyorlar ve topluluk büyüyor. Öğrenmenin en güçlü olduğu zamanlar da genelde fiyat düşüşünün yaşandığı dönemler oluyor. İnsanların büyük bir kısmı ilk bitcoin aldıklarında sadece fiyatının yükseleceğini düşündükleri için alıyorlar. Bitcoinin ne olduğunu araştırma ihtiyacını genelde zararda olduklarında duyuyorlar ki bu bazen parasının tamamını kaybetme kaygısıyla olsa bile bu araştırmayı yapanlar araştırma sonrası hodl moduna geçiyorlar. Ve bu sayı artınca da fiyat artışı ve bir sonraki ilgi patlaması geliyor.
2017 sonunda yaşananları hatırlayın. O dönemde gazeteler ve televizyonlarda
BTC ve diğerlerinden neredeyse hiç bahsedilmiyordu. Şimdi ise hepsi alanda uzman kişiler bulup yayınlarına dahil etmeye çalışıyor. Negatif bir yön olarak medya camiasındaki ilgi soytarılarının konu hakkında hiç bir şey bilmemelerine rağmen
BTC hakkında konuşmaya başlamaları.