Mutant Monsters özelinde NFT dağılımı çok kötü görünüyor hocam. Çok küçük bir grup neredeyse çoğunluğa sahip bu daha özel hissettirebilir ama çok sayıda sahip olanların bir kısmı da şu an satış emri girmiş olanlar. Yine de denemeye değebilir, çok pahalı değiller.
NFT dağılımı pek dert etmiyorum. Fiyat 0.5 - 1 ETH gibi noktalara ulaşırsa kısa sürede homojen hale gelebilir. Mutant Monster ucuz (keşfedilmemiş) ve eski olduğu için tercih ettim toplam 4 tane tutuyorum.
Hocam harika bir düşünce. Nft’lerin ne kadar popüler olduğu bu sene görüldü. Artık ünlü oyuncular, sporcular tek tek nft çıkarıp satma işine girdi. Bunlar gelecekte de sürekli yaratılacak. Benim de ilerleyen yıllar için bir nft ayıklama yöntemi olacağı düşüncesine sahibim. Değerli olan az ve eski olan olacak. Bu yüzden az sayıda mintlenen ve tarihi eski olan nft projelerine dikkat kesilmemiz lazım.
Ethereum üzerindeki ilk sanat eseri olarak Curio.Cards var.(2017) Benim favorim bu koleksiyon. Yaklaşık 40 milyon dolara yakın mcap'e sahip. Bu koleksiyon zaman geçtikte ilk sanat eseri ünvanına sahip olduğu piyasada kalıcı olacağını ve zaman içerisinde değerleneceğini düşünüyorum.
En eski NFT'lerin hangisi olduğu ise epey tartışmalı. Namecoin ve bitcoin üzerinde yaratılmış çok daha eski örnekler var. Bu konu hakkında hiç bir yerde bulamayacağınız bilgilerden derlenen aşağıdaki yazım okumanızı tavsiye ederim.
https://blog0x.com/post/xcpinata-2015-i-counterparty-i-tarihsel-nft-ler-1647701872