Yanlış bilmiyorsam bridgelerin hacklenme olasılığı daha yüksek. Çünkü bridgelerde kontratlara daha fazla emek ve daha fazla kod yazılması gerekiyor. Anlık bir açık veya yanlış yazılan/unutulan bir kod güvenlik açığı oluşturur. Bu hackerların veya açgözlü sinsi yazılımcıların hedefi haline gelir. Bu aralar acayip hacklenme olayları arttı. Aslında piyasaya güven biraz da bundan dolayı kaçıyor diyebiliriz. Yeterli derecede önlem alınmıyor firmalar tarafından. Önde gelen audit firmaları da artık eskisi gibi güven vermiyor bana kalırsa.
Aynı zincir üzerinde haberleşmek çok kolay iken farklı zincirlerde bulunan en az iki farklı kontratın birbirleriyle sorunsuz iletişim kurmasını, senkronize çalışmalarını sağlamaları gerekiyor. Cross-chain köprüler için işin zor olan kısmı tam olarak bu. Arada oluşabilecek en küçük yanlış tüm fonların yok olmasına sebep oluyor.
Bir diğer zorluk ise gerçek birimlerin sürekli olarak platforma emanet konumunda olması. Bir
BTC'yi köprüden geçirerek wBTC'ye çevirdiğinizde sizin elinizdeki gerçek bitcoinin sadece yansımasıdır, eşdeğeridir. Platformun kasasında size ait
BTC durduğu sürece 1
BTC = 1 wBTC'dir ancak cüzdan bir şekilde boşalırsa elinizdeki 1 wBTC artık karşılıksız boş bir tokendir sadece.
Bir birimi kendi zincirinde tutarak wrapped ve benzeri türevlerine sahip olmanın borsalara para emanet etmekten hiç farkı yok. Horizon olayında 2/5 multisig saçmalığı yüzünden ve bu konuda bir çok eleştiri almış olmalarına rağmen insanlar varlıklarını kaybetti.