Το έχω ξαναπεί ότι το «σωστό» νόμισμα για τους αριστερούς είναι το CBDC...
Μόνο με το CBDC θα μπορεί το κράτος να ασκεί κοινωνική πολιτική με επιδόματα, να μαζεύει αβέρτα φόρους κλπ.
Ειλικρινά όταν βλέπω αριστερούς να ασχολούνται με το BTC είμαι λίγο "WTF???".

(δεν λέω ότι υπάρχει κάποιος πολιτικός περιορισμός στον κώδικα που «αποκλείει» τους αριστερούς -κανέναν δεν αποκλείει-, απλά απορώ «τι του βρίσκουν»)
Το ίδιο θα απορούσα αν έβλεπα δεξιούς να λιμπίζονται το CBDC (εξαιρούνται οι μεγιστάνες της Silicon Valley που δεν το θέλουν για προσωπική χρήση, αλλά για τις μάζες οι οποίες θα αγοράζουν -ή μάλλον θα νοικιάζουν

- τα προϊόντα/υπηρεσίες των Mega Corps και έτσι το market cap τους θα ανέβει στα ουράνια

).
Σε 5-10 χρόνια θα βλέπουμε τα 5 τρις $ της nVidia και θα μας φαίνονταν τόσο ασήμαντα, όσο ασήμαντο φαίνεται σήμερα το 2017 ATH του BTC... έχουν «ψωμί» αυτές οι εταιρείες (ακόμα κι αν αλλάξουν τα κόζια στην Ταϊβάν).
Για προσωπική χρήση ήδη έχουν επιλέξει το BTC, κι ας μην το παραδέχονται δημοσίως... ίσως και ο Βαρουφάκης να λέει παραμύθια στους αριστερούς συντρόφους, για να τους σπρώξει στην μέγγενη του CBDC, ενώ αυτός μαζεύει BTC στα κρυφά (το ίδιο πιστεύω και για τον Peter Schiff). Μαζεύουν τσάμπα δημοσιότητα με το να χτίζουν μια διαδικτυακή περσόνα «αρνητή».
ΥΓ: Υπάρχει μια πιθανότητα να ασχολήθηκαν με το BTC σε εντελώς οπορτουνιστικό πλαίσιο (π.χ. ξέρω πολλούς που το χρησιμοποίησαν το 2015 ελέω capital controls για μεταφορά χρημάτων). Μετά το παράτησαν (ναι, όντως δεν τους ενδιαφέρει πλέον, απλά τους χάλαγε το fiat ευρώ του τότε, το ελληνικό ευρώ συγκεκριμένα που ήταν κλειδωμένο στις ελληνικές τράπεζες -> να γιατί λέω ότι η εκτεταμένη λογοκρισία/παρακολούθηση των ολοκληρωτικών καθεστώτων *ίσως* τους σπρώξει σε εναλλακτικές/αποκεντρωμένες λύσεις -> «πενία τέχνας κατεργάζεται»).
Σε συνθήκες κανονικότητας (SEPA instant σε μισό δευτερόλεπτο στη Revolut) χεσμένο το έχουν...
Άλλοι μπορεί να το ήθελαν για betting sites κλπ.