1- Çocuğunuz lise dönemine geldiğinde ve onun için askeriye ya da diğer liseler arasında bir fark yoksa sizin tercihiniz nereye gitmesi yönünde olurdu?
askeri okul.
2- Çocuğunuz üniversite sınavından tam puan alsaydı hangi bölüme gitmesini isterdiniz? (Çocuğum hangi bölümü isterse onu tercih ederdim değil sizin hangi bölüme göndermek istediğinizi öğrenmek istiyorum.)
üniversite sınavına girecek kadar okumasına izin vermezdim. o zamanki şartlara göre değerlendirilir.
3- Size bugün 500 bin tl verseler ve harcamak zorundasınız deseler ne alırsınız ya da nereye yatırım yaparsınız?
arabamı satıp üstüne koyup yeni bir araba alırdım.
4- Çocuğunuz üniversite 3. sınıftayken okuduğu bölümü okumak istemediğini söylese cevabınız ne olurdu?
sınava girip bir daha kazanma kapasitesi varsa takıl ulan göt derdim. yine o zamanki şartlar her şeyi belirler.
5- Çocuğunuz üniversite 4. sınıfa geçtiğinde bir iş bulsa ve okul ile iş arasında tercih yapma durumunuz olsa ne yapardınız? (Burada çocuğun değil sizin düşüncenizi istiyorum.)
işin durumuna bağlı. geçici bir iş bulduysa siktiri çekerdim.
6- Çocuğunuz üniversiteyi bitirdikten sonra ilk yılında kamuda ya da özel bir şirkette iyi bir işte çalışmaya başlıyor ve sizden habersiz üniversite sınavına tekrar giriyor ve Tıp Fakültesi'ni kazanıyor ve okumak istiyor. Cevabınız ne olurdu? (İçinde bulunduğunuz maddi durumu düşünmeden ve çocuğunuzun siz ne derseniz onu yapacağını düşünerek cevap vermeniz gerekiyor.)
oku hayvan.
7- Çocuğunuz bugün size birkaç yıl önce yaptığı bir yatırım sonucunda banka hesabında 1 milyon tl'si olduğunu söylüyor, ne yaparsınız? (Burada çocuğunuzdan bağımsız düşünmenin olanaksız olduğundan dolayı istediğiniz düşüncede cevap verebilirsiniz.)
kumar mı oynadın hayvan dedikten sonra paraya çökerdim.
8- Çocuğunuz bugün size gelip 500 bin tl yatırım yapmak istediğini, 3 yıl o parayı unutmanız gerektiğini kendinden çok emin bir şekilde söylüyor ve elinizde istediği miktarda paranız var, ne yapardınız? (Çocuğunuz size nereye yatırım yapacağını söylemiyor sadece yatırım yapacağından emin olarak cevap vermeniz lazım.)
çiftlik banka yatıracağı için vermezdim.