Yeni internet bağlattığım ve servis sağlayıcısı Türk Telekom olan bir yerde saatlerdir bitcointalka erişemiyordum. "err_ssl_protocol_error" hata kodunu verip siteye bağlanmıyordu. Daha önceden standart DNS ile yani DNS değiştirmeden bağlanılamadığı aklıma geldi. İlk üyeliğimi alırken bu sorunu aşmakta zorlanmıştım. DNS değiştirdim, geçmişi temizledim bağlanamadım daha sonra interneti yeni bağlattığım ve ilk bağlamada farklı paketlere sokabilecekleri aklıma geldi. Güvenli internet profilini kapatınca problem çözüldü.
Türkiye'de çoğu kullanıcının DNS yada güvenli internet profilini değiştirecek kadar internetten anlamadığını düşünürsek bu durum çoğu kişinin bu forumdaki bilgilere google üzerinden erişse bile foruma doğrudan erişemeyeceği anlamına geliyor.
Fakat çocukların ruhsal sağlıklarını etkileyecek kumar, uyuşturucu, fuhuş, müstehcenlik, şiddet, terör, dolandırıcılık, zararlı yazılım gibi kategorideki sitelerle karşılaşma olasılığı yüksektir.
Bitcointalk bu ifadelerin hiçbirine uymuyor olsa da hem standart telekom DNS adresi ile hem de internet profilini değiştirmeden foruma bağlanmak mümkün değil.