Konu başlığını görünce malum kişi Avusturya'ya mı ulaştı diye düşündüm. Sırbistan ve Bosna Hersek'e giriş için artık sadece kimlik kartları yeterli olacak, onunla ilgili bir gelişme var sandım. Gelişme olsa da çok bir şey fark etmiyor çünkü uçak biletleri git gel 10 bin lira zaten
Gönderdiğiniz sitelere baktım, bana keyif vermekten ziyade can sıktı. Burada 4000 birime alabildiğimiz ayakkabı 120 birim, neredeyse 6 aylık asgari ücrete alabildiğimiz telefon 800 birim. Artık bu tarz şeyler moralimi bozar hale gelmiş. Avusturya'daki insanların 10'da 1'i kadar falan mutluyuzdur sanırım
Maalesef insanın moralinin bozulmaması mümkün değil. Ayrıca orada çalışan bir öğretmenin, mühendisin ve hatta garsonun bile kazandığı parayla, yani aynı işi yapan kişinin orada kazandığı parayla alım gücünün bizden muazzam fazla olması insanın acayip canını sıkıyor. Hatta aynı şirketin farklı ülkelerdeki çalışanlarının maaş farkı insanı delirtiyor. Tamamen aynı işi yapıyorsunuz ama oradaki adamın alım gücü 10 kat daha fazla. Moralimiz nasıl bozulmasın.
Yurtdışına tatile gittiğimde benim en sevdiğim şeylerden biri market gezmek oluyor. Farklı ülkelerin ürünlerini ve de farklı fiyat skalasında görmek cidden eğlenceli oluyor. Bu sitelere bakmak da biraz onun gibi olmuş. İnternetten bakmak aklıma gelmemişti. Çok boş zamanım olsa değişik ülkelerin sanal market gibi sitelerini gezebilirdim.