Yeni üye olan arkadaşlarımız belirli bir süre geçirdikten sonra merit sisteminin haksız bir uygulama olduğunu düşünüyor ve bu konuda yakınıyorlar. Bazı noktada haklı olabilirsiniz yeni üye dostlarım. 2018'den öncesinde birçok kişi belirli aralıklarla sırf mesaj atarak rütbe atlayabiliyordu bu forumda. Ancak forum yönetimi 2018'in başlarında forumun kalitesini arttırmak için merit sistemini devreye aldı. Eski mesajlara baktığımda ise bir çok üyenin bir activity dönemi sonrası rütbe atlayacakken belki onlarca belki de yüzlerece merit kazanmak zorunda kalmıştı. Eğer yeni bir üyeyseniz ve bu durumdan dert yakınıyorsanız birde böyle düşünün
Gelelim bir diğer noktaya şuanda toplamda resmi 110 merit kaynağı olsa da her merit sahibi kişi aslında bir merit kaynağı kabul edilebilir. 10 parmağın 10'u da aynı olmayacağı gibi forumun resmi ve resmi olmayan merit kaynaklarının kıstasları farklı olacaktır. Siz sadece elinizden ne geliyorsa en iyisini yapmaya çalışın. Foruma artı ne katabilirsiniz ona uğraşın. Kopyala yapıştır yoluyla birçok içerik hazırlayabilirsiniz ve belki 10'larca belki 100'lerce merit kazanabilirsiniz. Peki bu size ya da foruma birşey katacak mı? Bunu da hesap etmeyi unutmayın lütfen
---
Evet sizleri çok iyi anlayabiliyorum merit kazanmak gerçektende zor olabilir ancak sınırlarınızı zorlamadan elinizden gelenin en iyisini yapmaya çalışmadıkça hayıflanmanız boşunadır. Zaten Sr.Member'sın yakında Hero olacaksın dersenizde bu noktaya kadar tamamen Self-Made olarak gelmiş bir forum ferdiyim. Evet ilk başlarda rütbe atlamam merit kazanmam çok yavaştı bu sene gerçekten çok iyi bir ivme kazandım bu da tamamen kendimi ve sınırlarımı zorlamamdan mütevellitti. Bunu da size görsellerle çok güzel bir şekilde açıklayacağım
Bakın bu yukarıda verdiğim "En çok (yeni) merit verilen kullanıcılar" linkinde yer alan durumum yani son zamanlarda forumda en çok merit alan 28. kişiyim.
Başka bir görsel ile devam edeyim
Toplam üye sayısı "3490380" iken @Vod tarafından hazırlanan "BPIP-The Bitcointalk Public Information Project!" verilerine göre en çok merit alan 499.kişiyim.
--
Bir kere günün en çok merit alan kullanıcısı, birde 2 hafta önce o haftanın en çok merit alan kullanıcı olmuşum.
https://bpip.org
Bu konuyu neden şimdi açıyorum onu da belirteyim kendime hedefler koymuştum. Bu hedefler durmadan ilerlememi kendimi zorlamamı sınırlarımı aşmamı sağlıyordu. O derece bağlı oldum ki bu hedeflere şuan forumda toplam aktif olduğum süreç 120 günü bulmak üzere. Bir hedefim ise en çok merit alan ilk 500'e girmekti onu da bugün itibariyle sağlamış oldum. Durmak yok durunca insan hamlar. Sizde sistemden, haksızlıklardan vb şeylerden yakınmak yerine yorgunluğunuzla yakının! Hiçbirşey ne zordur ne de imkansız!