Najbolje je samo sto vise akumuliarat i samo HODL
Ja sam pokusavao trejdati pa sam se debelo opeko
2017 prvi put negde u devetom mjesecu bio je onaj fud kina banuje bitcoin pa je cijena sa 7-8 k isla do 3.5k
ja prodam na 4k pomislio ide jos nize ali cijena brzo odskoci opet na 6k
ja ostade sa gacama na stapu
2020 sam prodao na 15 k u pred sami bull run pomsilo sad ce se vratiti na 10 k kao sto su svi predvidajli a kasnije kupovao po 30k
Samo akumuliraj i HODL ne draj nista
BTC je sad bolja investcja nego je bio 2012 lli 2017
Sad je vec jasno da nece na 0 i da je tu da ostane
A kad nece na 0 onda ce sigurno na 1 mlion i vise
Trejdanje je vrlo ozbiljna priča i nije za svakoga.
Ako ne znaš što radiš i igraš se pogađanja ili čitaš što drugi govore da bi moglo rasti, to je siguran put u propast.
Hodlanje je puno sigurnija opcija ali traži puno strpljenja i planiranja.
Iako mnogi govore da je prošao pravi trenutak za ući u Bitcoin zapravo je uvijek pravi trenutak jer Bitcoin stalno raste i pada i uvijek se može zaraditi, ako dovoljno čekaš.
Naravno, pri tome moraš postaviti neke konkretne i realne ciljeve i držati se toga, i ne paničariti zbog vijesti na tržištu.
Prije ove krize imali smo krizu 2008 kada je također bio potop burzi i većina ljudi je panično rasprodavala svoje portfelje kao da sutra ne postoji.
Oni koji su ostali smireni i čekali da ludilo rasprodaje prođe ili čak dodatno kupovali jeftine dionice na kraju su najviše zaradili.
Slična situacija je i sada.
Ponovno imamo veliku krizu, i sve pada, dionice, Bitcoin, altcoini...
Sad je zapravo najbolji trenutak ne za prodaju već za kupnju, dok je Bitcoin ovako jeftin.
Važno je imati jasnu izlaznu strategiju, odrediti cifru na kojoj izlaziš van i držati se toga, neovisno o onome što se trenutno događa na burzama.
U međuvremenu će Bitcoin i altcoini, kao i klasične dionice, vjerojatno imati još po koji veliki potop na burzi ali nebitno.
Bitan je krajnji rezultat a za njega treba biti strpljiv i znati čekati pravi trenutak