Önemli olduğunu düşündüğüm için Theymos tarafından önemli duyurular kısmında açılan başlığın özetini geçiyorum. Bazı kısımlar motamot çeviri, bazı kısımlar özet.
- Bir platform, site yada borsada sizin için tanımlanmış sayılar gerçekte sizin bitcoin yada dolara sahip olduğunuz anlamına gelmez.
- Deposit ettiğinizde şirkete borç vermiş olursunuz. Şirket borcunu size geri ödeyebilir fakat güvenilir olarak tanımlanıyor olsalar bile geçmişte geri ödemenin gerçekleşmediği çok sayıda örnek var.
- Özellikle bugünlerde paranızı online ortamlarda tutmayın. Çok büyük bir borsa iflas etti ve bu diğerlerinin tetikleyicisi olabilir.
- Mümkün olduğunca sahip olduğunuz varlıkların büyük yüzdesini seed/private keyleri size ait cüzdanlarda tutun.
Android ve bilgisayarlar için: Electrum
IOS: BlueWallet
Çok çeşitli varlıklara sahipseniz:
https://unstoppable.money/- Mobil uygulamaların bilgisayar uygulamalarından daha iyi olduğundan bahsetmiş.
- En iyi seçenek olarak Ledger, Trezor donanım cüzdanlar verilmiş. (Bunların yanına safepal ekleyebilirsiniz.)
- Bir çok altcoin, DeFi uygulaması ve tokenin merkeziyetsizlik adı altında merkezi olduğunu ve bu son dalgadan ciddi olarak etkilenebileceğini ön görmüş.
Konuyla ilgili forumun düzenli kullanıcılarının zaten çoğu noktayı bildiğini ve defalarca konuşulduğunu biliyorum. Yine de onlarca kez okunmuş bile olsa bir hatırlatma masum bir insanın varlıklarını kaybetmesinden iyidir.
2018 Eylül ayında, acemilik zamanlarımda konuyla ilgili borsalar üzerinde dolaşımdaki bitcoin sayısının sahte gösterimlerle var olandan fazla olabileceğine dair bir başlık açmıştım. Okumak isterseniz:
Bitcoin sayısı 21 milyondan fazla olabilir