Aranızda klasik araba tutkunu olan arkadaşlar var mıdır? Benim için klasik araba bir aşk. Bakınca bile insanın aşık olacağı arabaların sahibi olmayı hayal dahi edemiyorum. En sevdiğim araba ise 60 saniye filmindeki bebek “Elanor” Mustang Shelby 1967 model efsane bir araç. Bir çok güzel klasikler var ama hiç biri benim için Mustang yerini tutmuyor. Benim için kötü olan ise Türkiye’de bu araçlara sahip olmanın imkansız olması. Keşke Amerika’da yaşayabilseydim o zaman belki bunlardan birini elde etme şansım minimum da olsa olurdu. 7.0 litre hacminde v8 motor bir canavar. Buna sahip olsan bile bunun içtiği lıkır lıkırı düşünün
Sizin klasik araçlara bakış açınız nasıl? Beğendiğiniz klasikler var mı döktürün beyler.
Diyelim bir avm otoparkında bir klasik araba gördüm, anında bütün ilgim ona kayar ve zamanım varsa incelerim. Arada İstinye Park civarında denk geliyordum. Yenilenince ve özenilince gerçekten bu efsanelerin tadı bir ayrı oluyor. 60'lar ve 70'lerde efsane tasarımlar var gerçekten. Dediğiniz model tipini ben de aşırı seviyorum. Oyuncağı olsa o bile güzel olur yani bu zamanlar ötesi tasarımın. Türkiye'de alma imkanına ise hiç gelmeyelim, tadımız kaçıyor.
Benim favorilerimden biri Mercedes 300 SL Gullwing. Zamanında harika bir araba yapmışlar.