Birçok konumuzda ek gelir, girişimcilik gibi konuları işliyoruz. Aslında hepimizin temel amaçları arasında ek gelir kazanma amacı var. Benim bildiğim uyguladığım bir yöntemden ve nasıl yapılacağından bahsedeceğim.
Forumda bizim kısımda aradım ama bulamadım. Bu sefer acemi değilim artık önce arama yaptım. Türkçe tarafında sadece yorumlarda geçmiş, fazla bir içerik yok. Globalde kendi reklamlarını yapanlar falan çıkıyor. O kadar bakmama rağmen göremediysem ve konuyu açtıysam, zamanımı aldı o kadar deyip de silmemezlik etmem, silerim söylemeniz yeterli
Şimdi geçelim ana konumuza. Anlatmaya çalışacağım site bize küresel bir çevrimiçi pazara girme imkanı sunuyor. Kişisel yeteneklerinizi, bilginizi pazarda belirli fiyat karşılığında satabiliyorsunuz.
https://www.fiverr.com/Freelance denildiğinde aklımıza gelen ilk site burasıdır. Burada müşteriler hizmet satın alıyor. Hizmet satın alınabilen birçok farklı alan ve konu başlığı var. Aynı çoklukta da hizmeti sunan kişiler var. Bir hizmet belirleyip aşama aşama nasıl ilan verebileceğimize ve ilan verirken dikkat etmemiz gereken yerleri anlatmaya çalışacağım.
Aşama 1: KayıtFiverr bize Facebook, Google, Apple ya da direkt mail hesabımızla kayıt olmamıza imkan veriyor.
Aşama 2: Satıcı OlmaHesabımızı açtıktan sonra dikkat etmemiz gereken ilk şey bu hesabın şu an için
alıcı hesabı olarak açılmış olması. Bizim amacımız bir hizmet satmak olduğu için
satıcı olmamız gerekiyor. Bunun için de sağ üstten profile tıklayıp "
Become a Seller" e tıklıyoruz.
Açılan sayfada tekrar Become a Seller'a tıklıyoruz. Bunu ben ilk açtığım zamanlarda görmemiştim reklam sanmıştım halbuki direkt karşımıza çıkıyor o yüzden foto ekledim.
İlan oluşturma sayfasına kadar ki sonraki aşamalar şu şekilde;
Burada bize satıcı olmak için gerekli bazı özelliklerden bahsediyor.
Burada kendimizle ilgili bilgiler vermeye başlıyoruz. Unutmayalım buradan itibaren artık vitrinimizi oluşturmaya başlıyoruz. "Description" kısmına yazarken sizinle aynı işi yapan kişiler nasıl açıklamalar yazmış bir göz gezdirmek gerekiyor. Eğer yabancı diliniz varsa mutlaka ekleyin ve özellikle 2 taneyi ana dil gibi konuşabiliyorum seçeneği var -"bilingual" olarak geçiyor- eğer öyleyse işaretlemeyi unutmayın.
Professional İnfo kısmında "Your Occupation" yerinde hangi alanda satıcı olacağınızı seçiyorsunuz. Sertifikalarınız varsa kesinlikle yazın sonuçta vitrinimizin dolu olması önemli.
Burada linklerinizi de doldurmanızı öneriyorum. Sonraki sayfasında güvenlikle ilgili bağlantılarınız var.
Artık bir satıcı olduk. Sırada en önemli işimiz var. İlan oluşturmak.
Aşama 3: İlanSağ üstten profilimize girip "
Create a New Gig" e tıklıyoruz.
Karşımıza böyle bir ekran geliyor. Bu ekranda yapmak istediğimiz işin kısa özetini, hangi alanda iş yaptığımızı ve anahtar kelimeleri giriyoruz.
Yapabileceğimiz işler arasında birkaç örnek;
Devam dediğimizde artık işi fiyatlandırmaya geçiyoruz ve sınırlarını belirliyoruz.
Bu bölümde ilanımızla ilgili detayları ve müşteri çekmek için kendinizce bilgileri yazıyorsunuz.
Bu bölümde müşterilerden işimiz için gerekli olan bazı şeyleri isteyebiliriz.
Burada ilan fotoğrafımızı koyuyoruz. Buranın altında ise video koyma yeri var. En önemli ve müşteriyi çekici kısım bence video kısmı. Mutlaka eklemelisiniz.
Son aşama yayınlama aşaması. Hayırlı olsun.
Edit: Ödeme KısmıDiyelim ki satış yaptık hesabımızda para birikti. Profilimize giriyoruz ve "My Business" kısmından "Earnings" e giriyoruz.
Bize 3 tane ödeme yöntemi sunuluyor. Paypal, Banka Transferi ve Fiverr Revenue Card.
Yakın zamanda bize tekrardan Paypal gelir umarım. Tek seçenek kalıyor o yüzden bize Payoneer hesabı açıp bankamıza transfer etmek.
Bu linktede nasıl para çekebileceğimizin detaylı anlatımı var.
https://www.payoneer.com/solutions/marketplaces-networks/fiverr-payout/#:~:text=Yes,%20once%20you%20have%20a,to%20withdraw%20funds%20from%20Fiverr.