Amerika Birleşik Devletleri hala pozisyon olarak günümüzün Roma İmparatorluğu konumunda bir ülke. Nüfusu inanılmaz, endüstriyel kapasitesi şahane bir ülke. Trilyon dolar borçlansa bile dolar basarak hiç de öyle kolayca yenilir yutulur bir ülke değil. Ben Amerikan Doları'nı zorlayabilecek ilk ve belki tek şeyin Çin parası olduğunu düşünüyorum (Yuan galiba adı). Ama onun için bile bence 20-30 yıl var rahat. 3. dünya savaşı senaryosu bana da imkansız gelmiyor ama 30 küsur yaşında olduğum için göreceğimi hiç zannetmiyorum. Belki 60 yıl sonra ancak olur öyle büyük çatışma.
Yeni dünya savaşının o kadar geç bir tarihte olacağını düşünmüyorum. Hatta teorilerde geçen silahlar yerine taşlar ve sopalar ile yapılması fikri bile zaman zaman mantıklı gelmiyor değil.
Şu anda ciddi bir “silahlı” savaş görmüyor olsak da ülkeler arasında ticari bir savaş var. Herkes artan nüfus hızı ve güçlenmesi sebebiyle Çin’in gelecekteki yıldız olacağını düşünüyor. Bence Çin ve Amerika savaşı silahla olmasa da birkaç yıl içerisinde başlamış olacak. Nasıl 80’li yıllarda Amerika bütün ülkelere el atıp kendi kültürünü aşıladı ve beslenme alışkanlıklarını değiştirdiyse Çin’den de benzer bir şeyler gelebilir