* ödeme içinpolygon ağında ethereum seçtim , ödeme adresi olarak da metamask cüzdandaki polygon adresimi verdim .doğru mu yaptım acaba ? (binance hesabımdan baktım polygon eth yok kafam karıştı )
*nft lerimi pazarlamak için doğru bir yol mu seçtim? daha iyi bir yol veya daha iyi bir site var mı ?
Doğru yapmışsınız.
Matemask hesabınızdaki eth, matic, bnb vb. adresler zaten aynıdır ve değişmez. Kullandığınız ağ farklıdır. Örneğin eth ağı, matic ağı, bsc ağı, bnb ağı gibi.
Binance'ye çekim yaparken, eth çekerken eth ağını seçersiniz. Matic çekerken polygon ağını seçersiniz. Önemli olan ağların aynı olmasıdır.
Metamask hesabınızdan binance hesabınıza matic çekmek için binance hesabınızdan kripto yatırma kısmına girip matic (polygon) tıklayınca zaten alt kısımda
Ağlar açılır. Matic ağını seçmeniz gerekir. Hesabınıza gönderdiğiniz maticler hangi ağdaysa ikisininde aynı olması önemli.
Küçük bir tavsiye, ağlar arasında kafanız karışırsa (borsadan cüzdana, cüzdandan borsaya çekim) önce az miktarda gönderim yaparak test edebilirsiniz.
Opensea'da polygon ağı üzerinden ether (weth yani wrap paketlenmiş, sarılmış anlamına geliyor) ödemesi alırsanız bunu direkt borsaya çekemezsiniz.
Yapmanız gereken metamask swap işlemleri kısmından weth = matic olarak swaplamanızdır. Matic'e çevirip borsaya atarsınız.
Bu arada opensea nft platformunda eth ve polygon arasında köprüleme yapabilirsiniz.
**Metamask cüzdanınızda
weth görünmüyorsa import token kısmından zincir bilgilerini (kontrat) eklemeyi unutmayın.
Minimalist çalışmalarınızı çok beğendim. Renkler ve tasarımlar harika. Umarım kazanırsınız.
Nft pazarından ekmek yemek için en önemli unsurlar, reklam ve pazarlama bu iki kelime de topluluk ile anlam buluyor. Binlerce nft yükleyip tek kuruş kazanamayan tanıdıklarım var.
Opensea polygon ağı, ağdaki donmalar, ağın tıkanması ve bazen kapalı kalması, transferlerin yavaş olması nedeniyle pek tercih edilmiyor. Eth ağı daha popüler. İşlem ücretleri boğada aşırı yüksekti ama şimdi makul seviyelerde sayılır. İşlem yaparken hafta sonu gece ya da sabahın ilk saatlerini tercih ederseniz kârınız artar.