Twitter logosunun bulunması gereken yerde Dogecoin'in simgesini ilk farkettiğimde hack sandım. Sonra Elon Musk'ın Dogecoin ile olan ilişkisini hatırlayınca planlı bir gelişme olabileceğini düşündüm. Görür görmez Dogecoin alayım dedim ama Dogecoin anında %30 artmıştı bile. Ben olaya çok geç kalmışım yine.
Dogecoin merkeziyetsiz bir kriptopara. Twitter merkezi bir sosyal medya platformu. Neden kendi merkeziyetsiz kriptoparamıza sahipken merkeziyetsiz sosyal medya platformumuza sahip olamıyoruz?
Elon tarafından yapılan şey gerçek anlamda bir manipülasyon. Olayın ciddiyetini de bozarak durumları saçma bir şeye çeviriyor. İnsanların varlıklarını kolayca kaybetmesine sebep olabilecek hamlelerden mutlaka kaçınması gerekir.
Şu an merkeziyetsiz olarak geliştirilen bir çok sosyal medya platformu var. Twitter eski Ceo'su Jack tarafından geliştirilen bluesky geçtiğimiz aylarda app store'da listelendi ve şu an kullanıcı sayısı giderek artıyor. Yine Jack tarafından desteklenen nostr'un alt platformlarında telegram benzeri, twitter benzeri merkeziyetsiz uygulamalar bulmak mümkün.