La cate s-au intamplat in ultimii 3 ani (si nu ma refer la crypto) deja imi e frica sa ma gandesc pe termen lung
Dar daca ar fi sa imi dau cu presupusul: sectorul bancar se va duce incet incet la vale.
Desi la "frica" de a ghici ce mai puie mintea unora (vezi ICO, NFT, ..., vezi razboiul, vezi CBDCs, vezi aceasta alba-neagra cu recesiunea, vezi preturile la energie si.. la orice...) sunt de acord, la partea cu bancile nu stiu... cred ca vor adopta bitcoin si vor merge inainte. Au sustinere prea puternica de la guverne ... pe banii nostri, deci se pot "impiedeca" de extrem de multe ori si tot sa ajunga la un finish.
Si da, asa cum au fost creditele in franci la un moment dat, nu m-ar mira sa vad credite in bitcoin sau eth intr-o zi cu soare.
Si peste 10 ani... nu ar fi exclus ca bancile sa cocheteze cu minatul. Nu neaparat pentru banii care vin din asta, ci pentru a intari "reteaua" si poate si a-si asigura tranzactiile lor incluse in blocuri. Sau e prea devreme? O fi doar peste 20 de ani?
In 5 ani sper ca LN sa aiba inca cel putin 10 concurenti.
Nu stiu daca in 5, dar in 10 ani sper sa imi pot plati painea in satoshi (daca doresc).
PS. ChatGPT este un proiect in faza incipienta; este foarte greu de decis daca sau cat de bun o sa fie produsul final. Informatiile vechi sunt o treaba relativ usoara, ca s-au cernut cat de cat informatiile de gunoi. Cu tot ce apare pe net "acum" e mult mai greu. Va putea ChatGPT sa decida corect care este realitatea si care este gunoiul? Nu sunt sigur, ca de multe ori "viata bate filmul". Dar in linii largi are sanse sa faca treaba (prea!) buna. Pe de alta parte.. poate sa devina un proiect fara termen de finalizare, cam cum este QC = mai mult stiri decat pasi reali inainte.