1.ayi sezonunda tüm coinlerde boğa bitiminden 1 yıl sonra dip görüldü.
2018 yılındaki 2. Ayı sezonunda da bütün coinlerde aynı şekilde 1 yıl sonra dip görüldü
Şuan ki ayı sezonunda coinlerin %98 inde hatta belki de hepsinde dip görüldüğünü düşünmüyorum. Burası benim için önemli çünkü heran sıçacakmış gibi duran bir yere açıkçası yatırım yaparken düşünürüm ve akıllı para da böyle ortamları pek sevmez. Dipler görülür akumulasyon biter ve kopuş gelir işte o zaman piyasaya girilir. Şuan dip geldiğini falan bile dusunmuyorum
Şuan piyasa baya gazla koşturuyor.bu gazda karnı rahatsız ediyor. Bu sağlıksız yükseliş olduğunu düşünüyorum. Son süreçte bitcoini hariç tutarsam hiç bir coin ayı sezonuna girmedi bile
Boğa, ayı döngüsünden bahsediyorsunuz sanırım.Büyük oyun kurucular salak değil, 1-2 sene içinde ceplerine indirecekleri yüzlerce milyar dolar varken bu döngüyü bitirmezler.
Keşke her boğa 2017'de ki gibi olsa ki 2021 boğası bile bana göre değerlendirmesini bilene göre çok iyiydi.
Ayrıca 2017 boğası ile 2021 boğası arasında dağlar kadar fark var.Teknoloji,coin sayısı, market hacmi ,kripto farkındalığı, dünya ekonomik durum vs.
2021'de yüzlerce kripto 10x-1000x yaptı.Meme tokenlerdeki uçuk Xleri yazmama gerek bile yok.
Bugün CMC'de ilk 100'e baktığımızda hepsinin ATH'den %80-99 arası düştüğünü görüyoruz.
İrili ufaklı altların %99'ı pert olmuş ve ATH den %90-99 düşmüş durumda .
Buradan %10-50 daha düşşün benim gibi bu ara dönemde parçalı mal toplayanlar için her zaman daha iyidir.
BTC 15K'dan 30K'ya yükselirken boğanın yaklaştığına inanmayanlar olduğu gibi 30K-40K arası 40K-50K arası yine inanmayanlar, sahte yükseliş diyenler olacaktır.
Ta ki BTC yeni rekor haberleri tv ve sosyal medyada her gün gündem olup, bu yükseliş sırasında alttan toplayan uzun süreli yatırımcılar ve büyük oyun kurucular artık millete gelin gelin diyene kadar.
Ayı sezonunda malı toplayanlar bu arada alanların üstüne malı yavaş yavaş yine boşaltacaklar, iştahla tepe yapmış malları alanlarda ne olduğunu anlamadan bir döngü yine bitmiş olacak.
1 hafta önce BTC 30K ya dayandığında boğa geliyor diyenler en küçük çekilmede şimdi hala ayı sezonundayız diyebiliyor.
Bana göre ara dönemdeyiz.İniş ve çıkışlar olabilir ama 1-2 yıla yine tanıdık bir filmi izliyeceğiz.
Kriptoda her zaman kazanlar :
Ayı ve ara dönemde sepeti bölüp potansiyel olabilecek yeni projelere ve değerinin altındaki sağlam coinlere parçalı yatırım yapan uzun süreli yatırımcılardır.
Kriptoda her zaman kaybedenler :
Boğanın tepe noktasında tüm sepeti 100x yapmış coinlere veya daha fazlasını yapmış abuk subuk meme tokenlere yatırıp kısa sürede zengin olmak isteyenlerdir.
Bu tür kullanıcılar her zaman var ve her zamanda olacak ki birileri kazanırken birileri kaybetsin.
Boğa sezonunda bu tür kullanıcılar yüzünden ayı sezonundan çok daha fazla kaybeden olur.
Ayı sezonu temkinli kriptocunun en büyük dostudur.
Bu oyunun döngüsüde kurallarıda belli ama döngüyüde kurallarıda bilmeyen çok fazla olduğu için yıllardır aynı şeyler yazılıp söyleniyor.