Emperyalistlerin neler yapabileceğini kanıtlayan bir olay bu iddialar benim için. Yüzlerce yıl bir arada yaşadığımız insanlarla bizi birbirimize düşüren batılı güçlerin en şeytani tuzaklarından biri. Hem aynı topraklarda yüzlerce yıl boyunca bir arada yaşamış iki halkı birbirine düşürüp acılar yaşatmak istemişler hem de olmamış olayları olmuş gibi konuşarak uluslarası arenalarda on yıllarca sürecek bir kötü imaj çalışmasına zemin hazırlamak istemişler.
Euronews'ten alıntı yapmayacaktım çünkü ermeni soykırımı varmış gibi bir haber yapmışlar. Haberin her yerinde sözde soykırımdan olmuş gibi bahsediliyor. Fakat iyi bir grafik oluşturdukları için kullanmak istedim.
Sözde soykırımı tanıyan ülkeler:
Bugün "Ermeni soykırımı"nı resmen tanıyan ülkeler: Almanya, Arjantin, Avusturya, Belçika, Bolivya, Brezilya, Bulgaristan, Kanada, Şili, Kıbrıs Rum Yönetimi, Çekya, Ermenistan, Fransa, Yunanistan, İtalya, Libya, Litvanya, Lübnan, Lüksemburg, Hollanda, Paraguay, Polonya, Portekiz, Rusya, Slovakya, İsveç, İsviçre, Suriye, Vatikan, Venezuela, Uruguay.
https://tr.euronews.com/2022/04/24/1915-olaylarini-ermeni-soykirimi-olarak-hangi-ulkeler-resmen-taniyor-abd-senato-tasariTarihi olayları parlamentolar, meclisler, tek taraflı mahkemeler belirlemez. Tarihçiler belirler. Sözde soykırımı tanıyarak ülkemize iftira atan ülkeleri ve gazeteleri kınıyorum.