Kankalar, bana 1KG istediğiniz tür çekirdek kahve, kendinize de Starbucks'tan yeniden kullanılabilir bardak (tall) alın. Ben bir ay boyunca her gün size çekirdekten öğütüp taze kahve yapayım, starbucks bardağınıza koyup dolaşırsınız. Starbucks'ta içtiğinizden daha kötü olmadığına ama daha taze olacağına garanti veririm😀
Ama ne olur, Starbucks her zam yaptığında "Starbucks yine zam yaptı" diye şikayet etmeyin. Zam yapmayan mı kaldı? Ayrıca, zamlanan sadece kahve değil ki? Dükkan kirası, asgari ücret, bardak, su, doğalgaz, elektrik, temizlik deterjanı, süt, su vs...
Ekmeğe zam yaptı diye fırınları boykot ediyor musunuz? (Üstelik fırıncı kafasına göre zam yapamıyor, fırıncılar odasına bağlı, o yüzden 1 somun ekmek sadece 5,5 lira ve tüm fırınlar zararına ekmek çıkartıyor. Bu kadar baskı olmasa şu an ekmek en az 15 lira olurdu)
Odaların sabit fiyat durumuna göre hareket eden fırıncıların ekmek dışında sattığı diğer ürünlerden geliri fazlasıyla karşılanıyor zaten. Bu konuda yanlış bilmiyorsam serbest hareketleri var. Ben işe gelirken aldığım simiti ekmekten pahalıya alıyorum ve yine de alıyorum. Aynı şey poğaça ve diğer fırın ürünleri içinde geçerli. Ekmek zaten müşteriyi fırına çekmek için sabit ve zararına. Aslında fırıncı da bildiği için buna çok yüksek ses çıkarmıyorlar. Yine de maliyet düşürmek için kötünün de kötüsü unu tuzu yağı kullanmak zorunda kalıyorlar. Beyaz buğday zaten tek başına büyük bir tehlike iken, şimdiki durumda kanseri bünyene para verip almakla eşdeğer.
İşin kahve yönünü irdelersek haklısınız hocam. Herkes bu gibi zincir mağazaları eleştirse de hala hınca hınç bir doluluk var. Ayrıca Starbucks’a kahve içmeye gitmek veya bardağını alıp çıkmak pek az kesimin yaptığı bir şey. Oraya kişi (kız veya erkek) kendini dışarıya pazarlamaya gidiyor genelde. Böyle olunca verdikleri 1 kahve parasına akşama kadar elektrik ve internetten ücretsiz faydalanma hakkına sahip oluyorlar. Bence güzel takas. Bende evde yapılan kahveden yanayım.