Bankadaki dövizi TL'ye çevirmeden nereden Bitcoin veya USDT alabilirim?
Binance direkt USD depozito yok. Kartla alım da olmuyor.
Bu durum diğer borsalarda da bu şekilde sanırım.
Sadece Blockchain.com USD by Wire destekliyor gibi, onu bir deneyeceğim.
Hatta direkt Payoneer üzerinden falan nasıl alabilirim? Yalnız Payoneer hesabımla Make a Payment devre dışı ama başka banka hesaplarına gönderim yapabiliyorum sanırım.
Yine de bu işin çok daha basit ve hızlı bir yöntemi olduğunu düşünüyorum ama bir türlü bulamadım.
Banxa olsun Moonpay olsun zaten maaş bordrosu falan istiyor ve ücretler çok yüksek. Ve ayrıca yapmak istediğim doları USDT olarak bozmak. Malum bankalarda kur berbat.
Türkiye üzerinden hesap açılabiliyor mu tam olarak emin değilim fakat Revolut hem kendi içerisinde kripto para alım-satımına müsade ediyor hem de Binance hesabınıza Revolut kartınızı eklediğiniz zaman buradan doğrudan para yatırma işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Kart ile para yatıracağınız zaman %1.8 Binance tarafından bir komisyon uygulanmakta. Fakat belirttiğim gibi, Türkiye içerisinde Revolut hesabı açılabiliyor mu ve Türkiye kimliği ile kimlik doğrulaması yapılabiliyor mu tam olarak emin değilim çünkü bir ara PayPal gibi Türkiye'de kullanımı yasaklanmıştı.
Belirttiğim bu opsiyonun olmaması durumunda eğer mümkün ise Payoneer kullanarak belirttiğiniz şekilde işlem yapmayı denemekten başka çare maalesef kalmıyor. Moonpay opsiyonunu ise son çare olarak kullanmanızı tavsiye edeceğim çünkü komisyonları oldukça yüksek.