O değil de ben farklı bir açıdan yaklaşacağım. Bu bitcoin atmlerini kullanırken yaşanabilecek tehlikeler başlığı altında.
Örnek veriyorum bu Atm lerde bitcoin bozdurmak istediğinde sana verdiği bitcoin adresine bakiyeyi göndermen gerekiyor. Veya parayı yatırdın ve girmiş olduğun adrese bitcoin almak istedin. Hani birçoğumuzun başına gelen dolandırıcılık yöntemi varya kopyala yapıştır yaptığımızda değişen adres virüsü bunlarda olmayacak anlamına gelmiyor. Tam olarak bir bitcoin atm'sini inceleme fırsatım olmadı gerçi incelesem de teori üretmekten ileriye gidemem. Bu virüsün bu sisteme sızdırılmayacağının garantisi yok diyebilirim.
Bu atmlerin bir çoğunda aynı şekilde kredi kartı desteği var normal banka atmlerinde başımıza gelen kart kopyalama sıkıntısı bu atmlerde de yaşabilir. Böyle de bir risk mevcut.
Bu bitcoin atmlerinden bitcoin bozdurup nakit olarak aldığınız paraların gerçek olmama ihtimali olabilir. Bu gerek cihazla alakalı bir sorun olabilir(gerçeği sahteyi ayırt etme mekanizması olmayabilir ki bunu farkeden birisi hem atmnin sahibini öper hemde o atmden cashout yapanı) gerekse atmyi oraya koyan kişinin art niyeti olabilir.
Kriptoyla alakalı konferans çalıştay gibi yerlere konulabilecek olan atmler tuzak olabilir. Düşünsenize binlerce katılımcısı olacak bir konferans var ve sizde gidiyorsunuz karşınızda bitcoin atmsi gördünüz ve bir deneyeyim dediniz. Karşınızda bir ekran ne yazık ki yatırma bölmesinde sıkıntı var sadece bozdurma yapabilirsiniz. Ulan denicem bi 5-10 dolarlık sallıyım dediniz bir de harbiden verdi elinize 5-10 doları sonra konferansta takılmaya başladınız. Sizin gibi 100-150 kişi geldi desek temiz para
Tabi şakası bir yana bu çok uğraştırıcı ve bilgi gerektiren birşey olur ama bunu kriptoda güvenlikle alakalı bir şirket reklamını yapmak için kullanabilir iyi pr yapar
Daha birçok farklı senaryo çıkar sonuçta bankalar gibi denetlenmeyen, bakımı yapılmayan ve bankalara nazaran daha düşük seviyede güvenliğe sahip olan bu atmleri kullanmak riskli ama tatmin olayım derseniz 1-2 dolar sallayın derim.