İsim vermeyeyim turuncu bir banka diyeyim herkes anlar. Turuncu bankadan aradılar faizler artmadan önce ve kredi teklif ettiler. Tabii düşük bir miktar ve 12 ay vade sordum çünkü minimum oranlar genelde bu vade ve miktardan başlıyor. Ayrıca ihtiyaç kredisi limitleri düşük oluyor ve vadeyi uzatırsanız geri ödeme orta vade için biraz fazla artabiliyor. Amacım ne kadar uygun kredi vereceklerini anlamaya çalışmaktı. Bana 2, 64 oran verdiler. Ben kapitalist ekonomi sisteminin taşıyıcısı olduğu için faize karşıyım ama politika faizlerini artırmakta geç kaldılar. QNB Finansbank ve Enpara dışında iyi oranda kredi veren özel banka yoktu zaten. Politika faizlerinin artışından sonra onlar da iyi oranda faiz vermez artık.
Hocam onu bunu bilmem, seçim öncesi her gün dönüşümlü olarak kredi için arayan, sürekli mesaj atan bankalar epey nankör çıktı, bu ara ne ariyor ne soruyorlar, ilk birkaç gün hani sürekli görüştüğün biri bir hafta aramayinca acaba başına birşey mi geldi diye düşünürsün ya, ben de öyle hissettim 😅😅😅 bu arada seçim öncesi yatırım amaçlı kredi çekenler gerçekten akıllıca davranmış çünkü artık gerçekten çok zor kredi kullanmak.