Doların 40 lira olmasıyla et fiyatlarının normallesecegi 7-8 dolar bandına oturacağını düşünmekteyim. Yoksa bu fiyatlardan et yemeyecegim.
Dolar 26 lirayken söylediğin aralığa geldi zaten Türk lirası cinsinden Dolar 40 lira olup et 8 dolar olursa 360 lira kilo fiyatı olacak diyorsun fazla olumlu düşünüyorsun hocam dolar 40 lira olursa muhtemelen etin kilo fiyatı 1000 liraya yakın olur Türkiye’de senin düşündüğün sistem işlemez bunu biliyorsun değil mi
Dostum o sallıyor işte
1 dolar 40 tl olduğu zaman sanıyorki yakıtı 20 liraya almaya devam edecek. O hayvanlar yaylalar ve barınaklarda bakımı yapılırken araç su yakıyor sanki. Elektrik, işçi, sağlık ve kışın yiyeceği gıda ne ile ulaşıyor sanıyorlar anlamıyorum. Hayvanın kışın yiyeceği samanı yurt dışından alıyoruz 40 liraya çıktımı görsün dumanın rengini.
Buradaki sorun ülkede ekonominin bir stabilitesi olmaması. Bir işletmenin her ay gideri değişirmi abi? Böyle saçmalık olabilir mi? Bunlar ne yiyor ne içiyor anlamıyorum ama bu arkadaşlara bu yaramıyor. Doğal olarak her ürün anormal fiyatlanıyor. Bak bankada kur arasındaki farka adam napsın abi yarın sabah dolar kaçla başlayacak bilen yok sözde düşüyor.
Bu arkadaşı sevmiyor değilim ama fazla hayalperest.