Windows 10 microsoftun son işletim sistemi olacaktı.
Klasik Microsoft milletin para verip aldığı ürünü asla rahat bırakmaz süreklü götü başı ile oynar sonra hop yeni yaptık kanka gel der. Macos birşeyleri değiştirdikçe oda yapar birşeyler.
Microsoft eskiden daha katıydı şimdi ekosistem linux işletimi çalıştırır duruma geldi.
10 için artık son sistem olacak dendikten sonra tamam artık tüm güncellemeleri buna verecekle bir ömür geliştirmeler 10 üzerinden yapılacak diye düşünmüştüm. Öyle olmadı tabi. Hep bir üst merakları var adamların.
Macos'a da bir güncelleme geliyor ayda yılda bir bakıyorsun arayüzü değiştirdik aynı telefondaki gibi yaptık diyorlar. Yani ios'a gelen güncellemeler gibi bakın bu sefer size emoji ekledik hadi bunu sürekli övün diyorlar. Onların eleştirilecek çok şeyi var da konumuz Microsoft.
Microsoft'un sağladığı özgürlük var. Macos'ta hiçbir zaman bulamadım bunu. Windows'tan Macos'a geçtiğimde kasılıyorum bazen ama yine de kullanmak zorundayım. Tamam en güvenli en stabil en soğuk en uzun çalışan sensin ama ne biliyim bir şeyleri yapmak için oradan oraya girmek yoruyor bazen. İzin verelim mi, verelim. Tamam o zaman önce şunu bir kapat, ardından başka bir şeyi onayla falan yoruyor bazen. Ama işte bugün nasılsa 10 yıl sonra da aynı öyle çok değişiklik yok diye eleştiriyorum da sonuçta bu aynılığa çıkıyor olay ve bu yüzden kazanıyorlar.
11'e geçmedim arayüz olarak çok güzel duruyor sadece onu söyleyebilirim. 12 için de Macos tarzı bir yorum duymuştum ne kadar gerçek göreceğiz.
Geliştirmeler her zaman olmalı ama eski sürümlerden destek çekmeleri iyi olmuyor.