Hocam keşke 10 bin adet kripto para olsa. En son 22 bin civarıydı diye hatırlıyorum ki buna her gün eklemeler de oluyor. Sitenin ana fikri güzel olmuş. Önceden yazılan metinlere göre bir yapay zeka yüklemesi yapılmış ve duruma göre yorumlarını aktarıyor.
Gayet iyi çalışıyor en azından benim sorduğum ethereum hakkında ne düşünüyorsun sorusuna beklediğim cevapları verdi.
Özet geçiyorum;
Validator olmak için gerekli 32 ETH miktarının kod yasadır tezine ters düşmesi,
Geçmişte zincirin geri alınmış olması ve tekrar olabilecek olması,
Maksimum ETH miktarının belirsiz olması,
Hepsinden önemlisi de merkezi bir ekip tarafından yönetiliyor olması olarak değerelendirdi.
geçmişte Ethereum - Bitcoin başlıklarında yazdığım şeylerle örtüşüyor aslında. Ethereum etrafındaki ekosistem bitcoinden gelişmiş olabilir yada daha yeni bir teknoloji olabilir ancak merkeziyetsizlik açısından asla yanına yaklaşamayacak.
Ethereum çok iyi bir şekilde bir proje. Ben de ona petrol diyenleri anlıyorum ancak ve ancak en büyük problem
kesinlikle merkezi bir sistemden bağımsız hareket edememeleri oluyor. Bitcoin bu açıdan bir çoğundan ayrılıyor ki Ethereum merkezi olduğu halde ona güvenen büyük bir kitle var.
Yardım demişken, eğer Bitcoinde olası bir sıkıntı yaşanırsa acaba tekrar Satoshi’yi tekrar sahalarda görür müyüz veya zaten o hayatını geçmiş yıllarda kaybetti mi? Hangi ihtimal size daha yakın?