Merkezi kripto para borsalar haber vererek kapandıklarında sorun olmaz. Haber vermeden dükkanı kapatırlarsa sorun olur.😅 Bunu yapabilme imkanları var. Bütün paramız bir anda yok olabilir. Bazen Satoshi yarattığı Bitcoin'in amacını insanlara aktarmak için sansasyonel bazı eylemler yapsaymış daha iyi olur muydu diyorum kendime. FBI'ın sitesini hackleyip basit bir mesaj yayınlayabilir miydi? Bitcoinlerinin bir kısmını varislerine bırakıp Times meydanındaki panolara reklam verdirebilir miydi? Aslında çok iyi örnekler vermediğimin farkındayım. Fakat bir şeyler yapabilirdi. Bitcoin'i yaratan zeka olarak Bitcoin'in merkezi sistemler ile arasındaki soğuk savaşı ve üçüncü kişilerin varlıklar üzerindeki yetkisini ortadan kaldırmayı amaçladığını halka daha iyi bir şekilde anlatmayı amaçlayabilirdi. Bence ürünün misyonunu anlatmayı başaramamış tam olarak.
Bitcoin için reklam muhtemelen ilk günlerde ters teperdi. FBI sitesini hacklemekde kötü bir görüntü yaratırdı ve büyük ihtimalle bu olay sırasında kendisi hakkında izler bırakmak zorunda kalırdı.
Reklamla ilgili daha önce anlattığım bir anım var gördüğüm bir kaç sahte reklam bitcoin ile tanışmamı epey ötelemişti. Finans sitelerine verilen dolandırıcılık amaçlı bitcoin ile zengin oldular tarzı reklamlardan bahsediyorum ilk gördüğüm anda dolandırıcılık faaliyeti olduğunu anlayıp bitcoin ile zihnimde iyi bir iz bırakmamıştı. 2013-2015 arası dönemden bahsediyorum.
En iyi reklamın kullanıcı deneyimi olduğunu düşünüyorum özellikle içinde bulunduğumuz teknoloji devrinde herkes gerçek kullanıcı verileri üzerinden bir şey hakkında yargı oluşturuyor.