onedio'da görmüştüm bu haberi
kripto falan hikaye adamlar güzel para kaldırıyor
nedenlerine gelince: bir çeşit kendi kendine motivasyon-telkin sanırım, falcılıkla benzerlikler taşıyor
meşhur bir söz var: fala inanma falsız da kalma!!!
bazı şeyler var: bi kere İslam'da din adamı diye bir şey yok! yalnız büyü var* ama yasak yaani yaptırmak da yasak yapmak da...galiba yasalara göre de suç ve ya kabahat bilemiyorum tam orasını...
insanlar sadece maddeden ibaret değil dolayısıyla manevi ihtiyaçlarına farklı çözümler arıyorlar. kaygı ve stres bozukluğu varsa muska nazar boncuğu vs şeylere yönelebilir, paraya ihtiyacı varsa aşure gününde gül ağacının dibine ya da nehire dileklerini yazabilir, türbeye ya da çınar ağacına gidip çaput bağlayabilir, "evrene meşaz gönderebilir" (bir çeşit totem)
halbuki bunlara gerek yok, al abdestini kıl namazını dua et. yani yabancı filmlerde bile görüyoruz adamlar yemek masasında tanrıya dua-şükür edior, yatarken yatağın kenarında diz çöküp samimi dualar ediyorlar vs. işte olay dinden uzaklaşmayla ilgili biraz... bi mesajımda daha yazmıştım İsa as geliyor önce çarmıha germeye kalkıyorlar aradan birkaç asır geçmeden "tanrının oğlu" oluyor
bu insanlar gerçekten tuhaf varlıklar dengeyi tutturmak konusunda özellikle...
ha mesela adak var, madem parayı gözden çıkardın adak ada! ne gidiyon elin adamına para kaptırıyon, en azından fakirin midesine et girer, senin duan kabul olmuyorsa belki onunki kabul olur, gerçi "duam kabul olmuyor" da yanlış bir tabir
*
https://sorularlaislamiyet.com/peygamber-efendimize-sihir-yapilmis-midir-yapilmissa-bunu-nasil-aciklamak-gerekir-0#:~:text=Kaynaklar%C4%B1m%C4%B1zda%20Hz.,soyu%20olan%20Kurey%C5%9F%20kabilesine%20aitti.