Mark Zuckerberg'in vücudu çok fit. Dövüş sporları ile ilgilendiği de biliniyor. Elon Musk ise Amerikan filmlerinde arabasında sürekli donut yiyen şişko polislere benziyor. Üstelik katıldığı bir canlı radyo yayınında madde kullanmıştı.
İki müsabıkın fiziksel özelliklerini ve yaşam tarzlarını bir kez daha gözden geçirirsek hangisinin bu kavgayı kazanabileceğini kolayca tahmin edebiliriz.
Ancak girişimcilik ve ticari zeka konusunda Elon Musk'ın Mark Zuckerberg'ten daha başarılı olduğunu düşünüyorum. Sanırım buna herkes katılır. Ben Facebook'un forum sisteminden bir farkı olduğunu düşünmüyorum. Bence Facebook'un başarısı şaibeli. Fakat Elon Musk Tesla ve SpaceX ile herkesin takdirini kazanan başarılara imza atmış bir girişimci. İş ortaklığı yapacak olsaydım Elon Musk ile bir anlaşma yapmak isterdim. Bir kavgada aynı tarafta olacağım kişiyi seçme şansım olsaydı Mark Zuckerberg'i seçerdim.
Mark Zuckerberg dövüşü çok kısa bir sürede bitirebilir ama Elon zekasında birinin kendini o konuma düşüreceğini sanmam. Düşürse bile arka planda bizim bilmediğimiz birçok senaryo olabilir. O yüzden bu söylemlerden vazgeçmeleri gerekiyor. İki tarafa da bir şey kazandırmaz ama zenginlerin yani bu seviyedeki zenginlerin isteklerinde sınır olmadığını biliyoruz. Aslına bakarsanız onlara birçok şeyde anlam veremememin sebebinde de farklılıkları yatıyor.
Facebook o dönemde büyük bir boşluğu doldurduğu için başarılı oldu. Daha iyi başka uygulamalar vardı ama popülerlik her şeyi silip süpürür. Elon'a gelirsek de sosyal medyada her ne kadar eleştirilen biri olsa da çok başarılı ve farklı bir adam. Başardığı şeylerle kıyaslanabileceklerin sayısı çok az.
Sonuç olarak konu dövüşten başladığı için Mark Zuckerberg'e bahsimi oynardım ama dövüşün gerçekleşmeyeceği seçeneği varsa da seçimim dövüşün hiç olmayacağı yönünde olurdu.
Zuckerberg'ü favori görenler olmuş ama Elon Musk da dövüş sanatlarına ilgi duyan bir adam ve zaman geçtikçe daha iri ve atletik bir görünüm kazandı, bu iki isim de özel trainerlarla çalışıyorlar fitness olarak fena diiller yani,
iki amatör sporcunun olası mücadelesinde 1.85 ve 20kg+ avantajıyla ben Elon'un kazanacağını tahmin ederim, Zuckerberg turnuvalara falan katılıyor ama orta-hafif kendi sıkletinde yumuşak maçlar çoğu, müsabık dövüş olarak görmemek lazım yaptıklarını...
İkisi de profesyonellerle çalıştı ama nedense Elon daha çok böyle aile babası imajı çizdiği için ya da bana öyle geldiği için hiç favori olarak göremedim. Dediğiniz gibi kilo ve boy avantajıyla alma şansı da olur. Böyle tek yeme gibi bir durum pek olmaz gibi çünkü eğiticiler en başta buna önlem aldırırlar eğer dövüş olursa.
Mark Zuckerberg hareketli tarafı Elon ise sert tarafı oynayacak gibi görünüyor ama darbeyi aldıktan sonra dirençleri devreye girecek orada da ne olacağı meçhul. Ama yine de oyum dövüşün hiç olmayacağı yönünde.