Kripto para madencilik ekipmanları almayın. Biz sizin yerinize alalım. Madencilik yapalım diyorlar. Gerçekten böyle mi. Tabiki hayır. Ponzi gibi çalışıyorlar. Yeni kişiler gelirse şirket kar dağıtır. Gelmezse iflas eder kaçar. Scam olduklarının en büyük ispatı bana kalırsa anonimlikleridir. Dürüst olsalar. Normal bi işletme gibi cihazlara sahip olsalar. Açıkça kimliklerini paylaşırlar. Anonim olmayı sorumluluktan kaçmak için tercih ediyorlar.
Bizim forumumuz bu konularda çok bilgili üyelerden oluşuyor. Ama Ekşi Sözlük'te bu sitelerin referans paylaşımlarını çok görüyorum. Paylaşmayın, dolandırıcılara hizmet ediyorsunuz dediğimde bana tepki gösterenler oluyor.
Sadece ekşi de değil, sözlüklerin hepsi, tüm sosyal medya platformları, mobil oyunlarda çıkan reklamlar vb, her koldan saldırıyorlar. Ve ben bu ve bunun gibi vaatlere balıklama atlayan insanların "iyi de bunu neden yapsın, doğrudan cebine koymak varken niye paylaşsın?" diye sormamalarını anlamakta gerçekten güçlük çekiyorum, gerçi şaşıracak bir şey yok, tarih boyunca tüm dolandırıcılar insanların gözlerini kör eden açgözlülüklerine oynadılar ve hep kazandılar.