84 dolar nedir ya? Niye o kadar yüksek bir komisyon ödedin, çok acil bir transfer miydi? Dediğim gibi hemen gitmesi bir gereklilik değilse o transfer iki dolara bile gerçekleşirdi, böyle yapsaydın demiyorum, çünkü birkaç gün sürerdi ama sonuçta olurdu, demek istediğim bu.
Ne bileyim Bitcoin blok zinciri için 84 dolar benim gözüme çok aşırı bir fee gibi göründü.
Bu büyüklükteki bir işlemin 2 dolara onay alması mümkün değildir. Minimum 15 dolara onay alınabilirdi ancak fee artırma işleminde ilk önerilen miktar ödendiği için 84 dolarlık bir maliyet ortaya çıkmış.
Ufak parçalara ayrılmış Bitcoinler aynı adres üzerinde olsa bile gönderilirken bu tip sorunlar yaratıyor.
84 doları görünce 2 dolar diye farazi söylemiştim ama daha üç dört gün önce paramparça yaklaşık 150 dolarlık Bitcoini borsaya yedi dolar fee ile gönderdim, belki daha azı da olurdu ama denemekle uğraşmadım açıkçası. Transferin onay alması 2 gün sürdü tabii ancak acelem yoktu.
Trust ile gönderdim, geçmişten hafızam beni yanıltmıyorsa Electrum hep yüksek feeye yönlendiriyor, manuel düşürmek gerekiyordu (ya da o zamanlar popüler olan adını hatırlayamadığım başka bir cüzdan yazılımı daha vardı, onunla karıştırıyor da olabilirim).