Δεν το θεωρώ πιθανό, αλλά φαντάζεσαι να στοχοποιήσουν ανθρώπους που απλά κρατάνε BTC με κάτι σαν την λεγόμενη «ξαφνικίτιδα»; 🤣 Οκ, δεν θεωρώ πως η τεχνολογία έχει φτάσει εκεί ακόμα να το φτάνουν σε ατομικό επίπεδο... Αλλά ποτέ δεν ξέρεις, δωσ' του λίγα χρόνια ακόμα και βλέπουμε.
Η θεωρία που μου μοιάζει πιο πιθανή με τον COVID είναι ότι ξέφυγε καταλάθος ένας ιός που δεν μπορούσαν να ελέγξουν. Αλλά πιθανότατα φταίνε και οι Αμερικάνοι και το συγκάλυψαν μαζί με τους Κινέζους. Τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με το BTC; Παράδοξος το BTC καλά τα πήγε σε σχέση με το δολλάριο μέσα απ' την πανδημία.
Δεν ξέρω αν στόχος είναι να μας ξεκάνουν ακριβώς. Και τι λέω γιατί οι πιο οφείλουμενοι παράγοντες του συστήματος έχουν κέρδος να ζούμε και να δουλεύουμε, να τα βγάζουμε ίσα ίσα πέρα και να καταναλώνουμε. Αλλά ακόμη και με μια πανδημία εν' όψη φάνηκε πως οι πιο πλούσιου γίνονται πλουσιότεροι συνέχεια...
Ο λόγος που το BTC (και οι μετοχές) τα πήγε καλά στην πανδημία, είναι γιατί η FED τύπωσε 10 τρις $ μόνο το 2020, περισσότερα από όσα είχε τυπώσει η Αμερική τα προηγούμενα 200 χρόνια.
Απορώ ρε συ, είσαι στο forum από το 2013 και πρώτη φορά ακούς για τα QE; Αλήθεια, εσύ ΔΕΝ έγινες πλουσιότερος (όντας BTC hodler) το 2020-2021;
Ε, αυτό προκάλεσε πληθωρισμό, ο οποίος δεν φάνηκε αμέσως (είναι σαν την πόση αλκοόλ -> στην αρχή νιώθεις ευφορία και μετά νιώθεις σκατά με το hangover). Φάνηκε 2 χρόνια μετά (όπως είχα προβλέψει από το 2020) με την Ουκρανία. Δειλά-δειλά φαινόταν και από Σεπτέμβρη 2021 (τότε άρχισε να ανεβαίνει το ρεύμα).
Μάντεψε: QE θα ξαναγίνει.
Πότε; Το 2025 ελέω κλιματικής κρίσης θα δώσουν πάλι τίγκα επιδόματα, πιθανώς σε CBDC...
Και τι έχουμε το 2025; Post-halving era για το BTC. Θα είναι ένα νέο 2021.
Δεν μπορεί να είσαι εδώ μέσα από το 2013, να έχεις ζήσει όλα τα bull run (2013, 2017, 2021) και να τα ακούς πρώτη φορά όλα αυτά...
Ομολογώ ότι με ξενίζει που έχεις αριστερό/μαρξιστικό mindset (φάνηκε και στο άλλο θέμα με τα ακίνητα) και ασχολείσαι με το καρα-libertarian/καπιταλιστικό/δεξιό Bitcoin.
Ο Μαρξ σε πολλά (όχι σε όλα*, είμαι ακριβοδίκαιος) είναι ξεπερασμένος στο Das Kapital.
Πες μου η κοπελίτσα που τα πετάει όλα έξω στο OnlyFans από ποιόν είναι «καταπιεσμένη»; Από τα αφεντικά του Καπιταλισμού; Από την Πατριαρχία; Είναι υπάλληλος κάπου; Δεν είναι αφεντικό του εαυτού της;
Το ίδιο και ο YouTube/Twitch influencer.
Το ίδιο και ο BTC επενδυτής.
Σκέψου τα λίγο με καθαρό μυαλό τα παραπάνω, στην εποχή του Μαρξ δεν υπήρχε τόση Τεχνολογία όσο σήμερα...
* έχει πει κι ένα σωστό ο Μαρξ, ότι η αθρόα (λαθρο)μετανάστευση γίνεται επίτηδες από τα αφεντικά για να ρίχνουν τα μεροκάματα των εργατών και να σπάνε τις απεργίες
ΜΟΝΟ αυτό είναι επίκαιρο και ΜΟΝΟ για όσους είναι υπάλληλοι κάπου (σου ανέφερα αρκετά παραδείγματα που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία του υπαλλήλου).
Το πρόβλημα με τους λαθρομετανάστες είναι ίδια φάση με τα Ordinals στο BTC mainnet: μπάτε σκύλοι αλέστε. Αν βάλεις περιοριστικά μέτρα (βλ. OCEAN pool), ξαφνικά είσαι «Χούντα» και «ακροδεξιός φασίστας/Ναζί» (βλ. Τραμπ, Ορμπάν, Λεπέν).