Beş büyük ligden sonra önde gelen lig, yıldızlarıyla Portekiz ligidir.
Benfica, Porto ve Sporting her sezon şampiyonluk yarışında olan üç kulüp, ayrıca Boavista ve Belenenses'in de 1 şampiyonluğu bulunuyor. Bu açıdan biraz bizim ligimize benziyor. Ancak oyuncu üretimi ve dünyaya pazarlama açısından en üst düzey liglerden biri olduğu söylenebilir.
Benim gibi scouting yapmayı seven, adı henüz ana akımda duyulmamış genç yıldız adaylarını takip edenler için bu ligin konusunu açmamız gerektiğini düşündüm. Umarım Portekiz ligini takip edenler bu konuya katkı verir.
Ülkemize birçok Portekizli oyuncu geldi gitti ve çoğu da sevildi. Ronaldo'dan dolayı da duymayanın kalmadığı bir ülke. Ülkemize uyumları açısından çok fazla problem yaşamayan oyuncuları var. Avrupa kupalarında sürekli temsilcileri var.
Maliyet bakımından uygun olabilecek ve yetenekli topçuların aranabileceği bir lig ama genelde işler menajerler aracılığıyla döndüğü için bu lige gereken önemin verilmediğini düşünüyorum. Ligde oynayan takımlarla bizim takımların çokça eşleşmişlikleri var. Benfica ve Porto'nun eski güçlü zamanlarını hatırlıyorum. 1-2 yıldız oyuncu yetiştirip ya da aldıklarında bir bakmışız final oynuyorlar.
21 Şubat 2024'te Porto'nun Arsenal karşısında şampiyonlar ligi son 16 ilk karşılaşmasında Galeno'nun 90+4'te attığı gol izlenmeye değer. İkinci maça avantajlı gidiyorlar ve zor bir maç onları bekliyor. İlk maçlardaki skorlara bakıldığında izlenmesi gereken maçlarda ilk sırayı alabilirler çünkü Arsenal'i eleme şansları oldukça yüksek.