TRT normal zamanda maçları düzgün verir mi bilmiyorum.
Bir de gözünü sevdiğim Ömer üründül abimiz olmak zorunda mı?
Ya da Ertem Şener spiker olarak çağırılır mı?
Adam gereksiz ne kadar şey varsa veriyor.
Ertem Şener gereksiz bilgiler vermese hoş bi spiker. Maçın heyecanını aktarıyor izleyiciye. Ama ne kadar heyecan yaşattıysa bi anda geri alabiliyor onu gereksiz bilgilerle. Tabiki ben yaşlandığını düşünüyorum yine de. Yerini genç spikerlere bırakmalı. Hünkar Mutlu benim beğendiğim spikerlerden. Bilgili, genç spikerlerden biri.
Ercan Taner hep bi numaralı favorimdi benim. Ama spikerler tarafsız olamıyor. Bi takımın taraftarları onlar da. Seyircilerde tepki oluşturuyor bu durum bana göre. Ercan Taner'i bile sevmeyenler var çünkü. Başka bi şekil sevmemezlik yapamazsınız bu adama. Murat Kosova da hoş bi spikerdi. Aklıma gelenler bunlar. Ama kimseyi mutlu edemez bi spiker. Yapay zeka falan olursa herkes mutlu olur.
İsimler hakkında beğendiğimiz ya da beğenmediklerimiz olabilir ama asıl eleştirmek istediğim bir durum var spikerler ile ilgili. Mesela yabancı bir takımla oynadığımız maçlarda bizim takım defansının yaptığı paslarda sanki gol pozisyonuymuş gibi gereksiz yükselmelere gerek yok. Adamlar gol atıyor spikerler öyle tepki veriyorlar ki ekrana bakmasak gol olduğunu anlamakta zorlanacağız. Elbette bu maçlarda duygu ön planda ve ona göre maçı anlatıyorlar ama bu kadar da fark olmamalı. Biri gol atıyor bari normal bir şekilde anlatılsın, diğerleri defansta pas yaparken sanki gol atmışız gibi anlatmaya da gerek yok.
Son zamanlarda ise özellikle futbolcuları çok karıştırıyorlar. Biliyorsun söylediği futbolcunun o olmadığını ama ısrarla yanlış söylemeye devam ediyorlar. Bu da maçın tadını biraz kaçırıyor. İyi bir spikere denk gelince de maçın tadı daha da artıyor. Hem seyir zevki hem de anlatış iyi olursa futbolsever olarak keyfini alırım.