Evet Nokia telefon bölümünün satışını 2011’de Microsoft ile anlaşma yaparak duyurmuştu ve telefon işinden çekilmişlerdi. Şu anda telekomünikasyon altyapıları, teknoloji geliştirme ve lisanslamalar üzerine çalışıyorlar. Telefon endüstrisine büyük katkıları olan bir markaydı Nokia ancak telefon kısmını bırakmayı tercih ettiler. Aslında sadece telefon üzerinde yoğunlaşsalar şu an Nokia, Apple ve Samsung’a sıkı bir rakip olabilirdi.Hatta tüm liste Nokia olabilirdi.
2016 yılında internet ağları üzerine yoğunlaşmaya başlamışlar. Aynı zamanda Nokia, 2018'den beri dünyanın en büyük üçüncü şebeke ekipmanları üreticisi. Bir döneme damgasını vuran Nokia artık telefon piyasasından silinmiş durumda.
Nokia halen telefon satıyor olsaydı listede pek yer bulacağını sanmıyorum çünkü eskiden bir çok kişinin telefonu yoktu genci yaşlısı öğrencisi herkes iyi yada kötü telefon alıyordu yani muhteşem bir telefon satışı vardı çünkü talep vardı. Günümüzde telefon pazarı artık doygunluğa ulaştı hemde marka çeşitliliği arttı. Kendi telefonunuzu 1-2 yılda bir değiştiriyor olabilirsiniz ama anne babanınızın telefonunu sürekli değiştirmiyorsunuz değil mi?
Pik yaptıkları dönemde diğer markalarınkinden daha çok tercih edilen bir marka, teknolojik olarak çağa ayak uydurmayı seçip diğer markalar gibi sürekli yeni modeller çıkarmaya devam etselerdi, lider olurlardı diyemiyorum ama mutlaka listenin üstlerinde sağlam bir yerleri olurdu. 2000-2010 arası dönemi hatırlayın, şu andaki model çılgınlığı o dönem nokia da vardı ve deli gibi satıyorlardı, bence günümüzde de devam etseler, yine iyi satarlardı, realme nin dandik bir modelini kullanan benim gibi dönem romantiği adamlar mutlaka tercih ederlerdi en azından