Anlamıyorlar işte anlamıyorlar çünkü kafaları çalışmıyor, dini dogmalarla beyinleri bir kere zehirlenmiş. Bu kişi yani Can Atalay özelinde değil, anayasa ve anayasa mahkemesi kararları gibi kişiler ve partiler üstünde olan kuralların çiğnenmesi asla ve kat'a kabul edilemez. Ülkeyi yüzlerce geriye götüren şeyler bunlar. Anayasayı göz göre göre çiğneyenler bir de geçmişteki darbelerden şikayet ediyorlar, ben onların akıllarına s.çayım. Sizin darbecilerden sanki bir farkınız mı var? Bu ortaçağ sevici mallar %50 oy alan partinin istediği her şeyi yapabileceğini ve bunun 'demokrasi' olduğunu sanıyorlar. Kuvvetler ayrılığı gibi demokrasinin ön koşulu olan şeylere kafaları yetmez.
ben hayatım boyunca ne burada ne de buranın dışında islam düşmanlarına dini kaynaklarla cevap vermedim ve hatta bunu yapan wolwoo gibi arkadaşları da uyardım.
dogmatizm, vatandaşlarını "7 yaşından 70 yaşına kadar, kamusal alandan özel mülkiyetin içine giren medyaya kadar" her yerde tek parti reklamı ve propagandası ile beyin yıkamaya maruz bırakan kuzey kore gibi yerlerde yaygındır; anlarsın sen onu...
şimdi, konuya gelelim, hdp ile ittifak yaparak seçime giren tip milletvekili can atalay'ın gezi parkı ayaklanmasındaki rolü ne bilmiyorum, zaten kimse de "yok canım, o adamın gezi parkı ayaklanması ile bir alakası yok" demiyor, yani hakkındaki iddianameyi de düşününce gezi parkı ayaklanması ile alakalı birisi olduğunu söyleyebiliriz.
gezi parkının ağaç için yapılmadığını biliyoruz, ingiliz vatandaşı mehmet ali alabora bize daha önce bunu açıklamıştı (
https://twitter.com/memetalialabora/status/340177091599400960).
ne için yapıldığını da aşağı yukarı biliyoruz (kendi tarihimize bakmamız yeterli)... milletin iradesi ile seçilmiş olan, yani "iktidar olurlar ama muktedir olamazlar" dedikleri adamları indirme ihtimalleri olan bir hareketti bu ayaklanma... yani, anayasal düzeni yok sayan, ne anayasal düzeni ula, komple bu aziz ve şerefli milletin iradesini yok sayan bir ayaklanmaydı...
sen erkeklik yapacaksın, anayasal düzeni yok sayan veya ortadan kaldırmak isteyen bir ayaklanma yapacaksın, sonra seni paçandan yakaladıklarında "ama sen beni anayasaya göre yakalamadın ki, eeheheh, hehehehehe, kikikkik" diyeceksin...
ya ben sizin iki yüzlülüğünüzü fazla hafife almışım, sizin iki yüzlülüğünüz islam düşmanlığınızdan da büyükmüş...
bu arada, anayasa mahkemesindenden çıkan karar -yanlış hatırlamıyorsam- 5'e 7 gibi bir kararla çıktı, yani oradan tulum oy çıkmadı.
ayrıca, konuyla doğrudan alakası yok ama anayasa mahkemesi ile ilgili eski bir haber aklıma geldi. iki dakikanızı ayırıp okuyun lütfen.
https://www.haberturk.com/isiklar-yaniyor-ne-demek-engin-yildirim-in-isiklar-yaniyor-paylasimi-ne-anlama-geliyor-2834896