Covid kapanmaları yasakları (2020) sürecinde başlayıp yasakların kalktığı 2022 yılına kadar süren boğa sezonu.
Gelişmeler ;
+ Dex coinleri ile başladı nft vs derken shiba kek dogecoin gibi ilginç koinler ile son buldu.
+Küçük yatırımcı da ciddi zararlara neden oldu. Covid döneminde dağıtılan sıfır faizli krediler burada sıfırlandı. Bir çok kişi büyük borçlara girdi.
+Majör koinlerin performans göstermemesi nedeniyle eski yatırımcılar yeni çıkan coinlere de tepeden giren ve büyük zararlar eden yeni yatırımcılar piyasaya küstü. İki açıdan da piyasa için büyük kayıp.
✓Sonuç; İlgi bitti. Hacim 2016 seviyesine geriledi. Binance harici pek iş yapan borsa da yok artık. En kötüsü de ilginin bitmesi hem eski yeni yeni yatırımcıda.
Benim anlamadığım şey şu, sen nimetlerinden yeterince yararlanmayı beceremediysen ve doğru dürüst kazanamadıysan burada boğayı bağlayan şey nedir, kendi eksikliğinin faturasını nasıl bir mantıkla boğanın yetersizliğine bağlıyorsun?
Ben de şöyle söyleyeyim, kastettiğin boğada bir çok insan (küçük yatırımcıyı kastediyorum) çok güzel paralar kazandı, hatta pandeminin getirdiği ekonomik yıkımdan boğadaki kripto piyasası sayesinde sağlam çıkabilen çok sayıda insan oldu.
Anlamsız bir başlık olmuş.