Hıı evet, benzer bir insan hakları ve demokrasi zaferi geçmişte Türkiye'de de yaşanmıştı. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin muhtemelen en orospu çocuğu adayı olan kenan evren iblisi de %91 küsür oy almıştı. Demek ki biz de kıymet bilmemişiz, o demokrasi şölenini harcamışız. Bu iki faşist puştun diğer ortak özelliği de halkı uyandırmasınlar diye solu ezmek.
sen o dönemleri yaşadın ama yaşlılığa bağlı problemler nedeniyle tam olarak hatırlamıyorsun sanırım, evren'in anayasa oylaması darbe şartlarının getirdiği bir ortamda yapıldı, yani süngülerin gölgesinde yapıldı ve halk o oylamada hayır deseydi (ki bence bunu demek istediklerine eminim) evren tahtta oturmaya devam edecekti. yani, halk bu dayatmaya evet diyerek sivilleşmenin önünü açtı diyebiliriz. aslında, dahası da var, halk o oylamaya hayır deseydi, yani evren'in dayatmasını reddetseydi belki de hala darbeci vesayetçi zihniyet tepemizde olmaya devam edecekti...
siz evren'den nefret ediyorsunuz çünkü o sizinkilerden önce davrandı, daha önceki darbe gibi sol eksenli bir darbe olsaydı adnan menderes'in idam edildiği günü bayram ilan edip kutladığınız gibi (27 mayıs hürriyet ve anayasa bayramı) yeni bir bayram daha kutlardınız. aramızda bir fark var, siz evren'den nefret ediyorsunuz çünkü evren sizin arkanızı yaktı, ben evren'den nefret ediyorum çünkü evren sizden çok farklı değil...
bak aramızda bir fark daha var, siz darbe günlerini bayram olarak kutluyorsunuz (27 mayıs hürriyet ve anayasa bayramı), biz darbelere karşı direndiğimiz günleri bayram olarak kutluyoruz (15 temmuz demokrasi ve milli birlik günü)...
şimdi el salvador'a gelelim, el savador'da halk darbe şartları altında değil, özgür ve demokratik bir ortamda seçime girdi, bu olayı evren ile özdeşleştirmek için sarhoş falan olmak gerekir. :) bobita gündüz vakti içmiyorsun yine değil mi? :) az iç şunu, yaşını başını almış adamsın, sana bir şey olacak diye korkuyorum. :)
Bukele: Masumları hapse atan ABD, bizim suçluları hapse atmamızdan endişe ediyor
Orta Amerika ülkesi El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, masum insanları hapse atan ABD yönetiminin, El Salvador'da suçluluğu kanıtlanmış kişilerin hapse atılmasından endişe duyduğunu söyledi.
https://www.star.com.tr/dunya/bukele-masumlari-hapse-atan-abd-bizim-suclulari-hapse-atmamizdan-endise-ediyor-haber-1772041/lol! habere bakın, el salvador'daki solcular amerika ile aynı çizgideymiş, bana bir yeri hatırlattı bu olay ama lütfen ısrar etmeyin nereyi hatırlattığını söylemeyeceğim.
halk, özgür ve demokratik bir ortamda bukele'ye %85 oy verdi, bukele'yi seçmeyen %15'in tamamına suç örgütü diyemeyiz ama bukele'ye oy vermeyenlerin önemli bir kısmını bukele'nin arkasını yaktığı -bizim ülkemizdeki pkk benzeri- uyuşturucu çeteleri oluşturuyor (güney amerika bu konuda çok kötü bir yer maalesef).
keşke el salvadordaki ehli namus solcular bukele'yi engellemek yerine bukele'nin yaptığı gibi ülkede yıllardır varlığını sürdüren suç örgtülerini yok etseydi ya da bu konuda bukele'ye yardımcı olsaydı. neden bunu yapmadılar acaba? bizdeki gibi halkı uyandırdığını iddia eden dhkpc benzeri sahte solcular mıydı acaba onlar?!?!
sevgili bobita; motor_dizel, 67, yenerilio, internet kafe sıçanı ve diğer bazı malum hesaplar gibi benden kaçmayıp dürüstçe ezildiğin için teşekkür ederim, daha önceden kaçmıştın ve beni üzmüştün (
https://bitcointalk.org/index.php?topic=5481921.msg63552659#msg63552659), bundan sonra burada olduğu gibi uzaktan sallamadan alıntı yap, ment at, mesaj at lütfen, merak etme, ben her zaman gelirim...