Laf itelemek için yazmıyorum, gerçekten soruyorum. 3D yazıcılar bu kadar aktif kullanılıyor mu? Çünkü yıllar önce bir ara çok popüler olmuşlardı, bir çok kişi 3D yazıcı ana fikirli iş fikirleriyle falan bir şeyler yapma hayali kuruyordu ama epeydir pek gündemde değiller, yani benim gözlemim öyle. Kullanılan malzemenin sınırları nedeniyle belirli bir seviyeden öteye geçilemediğine dair bir şeyler okumuştum.
Dediğim gibi, bildiğim bir konu kesinlikle değil, dışarıdan gazel okuyorum.
Reklam yazısı olmuş. Cevap verilmemiş ondan. Keşke bişiler dinleseydik bu konuda hakkında konuyu açan kişiden. Tabiki kendi araştırmamızı yapabiliriz internetten. Ama konuyu açan arkadaşımız daha bi ilgili davranabilirmiş. Laf iteleseniz yeri var bana göre.
3D yazıcılardan üretilen silahların haberlerini izliyorduk bi dönem. Haberlerde korku enjekte ediliyordu halka. Herkes bi tıkla silah sahibi olabilecek. Her yer daha bi tehlikeli olucak şeklinde. Bugün 3D yazıcıları hediyelik eşya üreten küçük dükkanlar kullanıyor. Başka pek kullanan yok. İtirazım yok tabiki. Ama beklentiler neydi. Ne oldu. Bana göre gelişimini tam sağlayamadı. Zamana ihtiyacı var daha.