dün biraz dolaştım yappayalnıızzz
birkaç saat içerisinde gördüklerim;
kadının birinin köpeği zıctı, eliyle pokunu aldı bi peçete vasıtasıyla, biraz bulaşığı kaldı yerde. alması güzel tabi en azından görüntü kirliliği olmuyor ama pislik yine orda kalıyor tabi, almayan da vardır. yanında sanırım annesi ve biri daha vardı. o yorumlarda sıkça okuduğumuz "anası yatalak olsa bakar mı" sorusu geldi aklıma gayrı ihtiyari...
bikaç saat sonra çarşıya indim, metroya binmek için yürüyen merdivene bindim, aşağıdan mini etekli (deri
) bi hanfendi de yukarıya çıkmak için merdivene geldi ama yanındaki köpek "olum bu ne" der gibi bakıp direndi. kadın bir iki çekiştirdi tasmayı ama ıınğhhh, mecbur arkasındakileri bekletmemek için kucağına aldı.
metroya bindim kulağımda kulaklık var cikis şarkılar dinliyorum, bi gürültü geldi baktım, solumda gençten bi delikanlı konuşma yapıyor, koynunda bi köpek, oturdu yere kutusunu açtı poşetten çıkarıp, fülütünü çaldı ama ben dinleyemedim kulaklıktan dolayı, resitalin ardından peşinde köpeğiyle bir sağa bir sola gidip parasını topladı, sonra da papisine "kucağıma gel" işareti yaptı, köpek akıllıca bir hareketle koynuna girdi. oğlan ilk durakta indi (muhtemelen başka bir metro seferine binip aynı showu yapacaktı)
eve gelirken de iki dene genç kız, birinin elinde tasmalı bir kuçu kuçu, ipini fazla gevşettiği için biraz rahatsız oldum ve yavaşlayip beni geçmelerini bekledim, arkamdan gelip paçamdan kıtlamasın diye...anladılar rahatsız olduğumu.
şimdi ben anlamıyorum; köpeklerden nefret etmem, sadece mesafemi korurum, Şafii de değilim halbisem
tamam sevimli şeyler çoğu zaman ama eskiden bu kadar besleyen de yoktu sanki. bizim mahallede çocukken jilet lakaplı bi trans hanımbeyde vardı köpek, koskoca sokakta hatırladığım kadarıyla bi tek o beslerdi.
lan noldu da herkes köpek beslemeye başladı.
narkotik köpeği check
görme engelli köpeği check
çoban köpeği check
koruma amaçlı çiftlik vs check
lan herkeste niye var bu köpek
besleyecem ben aşkitooom ayyy çok şekeeer diyip 3 gün bakıp sokağa atarsan, denetleme falan da olmazsa sokaklar dogGangster'larla dolar tabi. bazısı sokakta da durmuyor site bina kamusal alan ne var ne yok her yere giriyor
abi manyaq durumlar ya...