Bunların hepsi ayrı sinir bozucu şeyler, zam yapmamak için enflasyonu düşük gösterirler, deprem olur, yeterince müdahale ettik diyebilmek için ölü sayısını düşük gösterirler, seçim olur deste deste oy çalarlar, ithalat/ihracat rakamlarını külliyen yalan verirler, dış borcu düşük (hatta yok) gösterirler, büyümeyi yüksek gösterirler.
Yeter ya, niye bunları görüp anlayacak kadar, yani 80-100 tane beyin hücresi bile olmayan şuursuzların verdikleri oyların sonuçlarına biz katlanıyoruz?
Yıllardır her geçen gün daha da dibe batıyor olmamızın sebebi de tam olarak bu. Her türlü sayı ile oynuyorlar, her türlü oyunu döndürüyorlar ama nedense hala başımızda kalmaya devam ediyorlar.
Önceki gün markette kuruyemiş bölümünde çekirdek alan amca ve teyze gördüm. Çekirdeğin kilogram fiyatını görünce gözleri açıldı ve 20 liralık aldılar. 20 liralık çekirdek almak zorunda kalacak kadar kötü bir sistemin içerisindeler, belki de onlar da oy verdi. Oy vermediği halde bu duruma düşüyorlarsa çok üzülüyorum, verdiyse istediğini yaşasın umrumda değil demeye çalışıyorum